Foto: BiblioNu

Nationale voorleesdagen bij BiblioNu

  Kunst en Cultuur

Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari vinden voor de 19e keer De Nationale Voorleesdagen plaats met als doel het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Ook BiblioNu in Venray schenkt weer aandacht voor deze jaarlijkse nationale campagne, met onder andere online voorlezen op 26 en 28 januari.

Woensdag 26 januari is de aftrap en wordt er van 15.00 tot 16.00 uur online voorgelezen aan kleuters (4-7 jaar) uit het prentenboek van het jaar Maar eerst ving ik een monster. Wethouder Cor Vervoort van gemeente Venray is hierbij van de partij. Vrijdag 28 januari om 10.00 uur wordt er online voorgelezen aan peuters (2-4 jaar) uit het boek van de prentenboek top 10 Vos gaat een stukje rijden.

Behalve voorlezen, wordt er ook gezongen en gespeeld en dat allemaal vanuit de woonkamer thuis via Zoom. Behalve de kinderen, zijn ook de ouders, opa’s en oma’s van harte uitgenodigd om mee te doen. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling en de sociale vaardigheden van kinderen. En voorlezen is vooral leuk en gezellig. Door de live verbinding ontstaat er interactie tussen de voorlezer, de kinderen en de ouders. Mochten de coronamaatregelen versoepelen dan wordt deze activiteit gehouden in de bibliotheek van Venray. Alle peuters en kleuters die lid worden van BiblioNu tijdens de Voorleesdagen krijgen een klein cadeautje.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten