Het Narratio Kwartet treedt zondag 20 juni coronaproof op in het Theehuis van het Odapark.
Het Narratio Kwartet treedt zondag 20 juni coronaproof op in het Theehuis van het Odapark. Persfoto

Live Beethoven in het Theehuis

Kunst en Cultuur

De Stichting Theehuisconcerten zou in twee seizoenen alle strijkkwartetten van Ludwig van Beethoven programmeren. Van de concerten van het Narratio Kwartet is in beide seizoenen slechts één van de drie geplande concerten doorgegaan. Door de recent aangekondigde versoepelingen kunnen in het Theehuis op zondag 20 juni toch twee concerten worden gehouden.


Het eerste concert begint om 13.00 uur, het tweede om 15.30 uur. Beide concerten zijn toegankelijk voor dertig bezoekers. Het is niet mogelijk om beide concerten te bezoeken. ‘Hierdoor hebben meer mensen de mogelijkheid om een van de twee concerten bij te wonen’, laat de organisatie weten.

Het Narratio Kwartet is inmiddels een bekende gast in het Theehuis en bestaat uit Johannes Leertouwer (viool), Franc Polman (viool), Dorothea Vogel (altviool) en Viola de Hoog (cello). Zij spelen op historische instrumenten respectievelijk uit 1629, 1694, 1800 en 1750.

In het komende seizoen 2021-2022 biedt de Stichting Theehuisconcerten weer een volledig programma van zeven concerten. Daarnaast is er in het kader van het Orlandofestival een openbare masterclass. Op de website www.theehuisconcerten.nl is meer informatie te vinden over het programma. Daar zijn ook de kaartjes te koop. Voor het concert van zondag 20 juni kunnen kaarten via dezelfde website worden gereserveerd. Een kaartje kost 20 euro en voor jongeren tot 18 jaar 10 euro.

Uit de krant