Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: eigen foto

Odapark weer open

  Kunst en Cultuur

Vanaf zaterdag 5 juni is de tentoonstelling Keeping up with the Joneses weer te zien in het Odapark  in Venray. De expositie is nog te bezichtigen tot 11 juli van donderdag tot en met zondag tussen 13.00 en 16.00 uur.

Keeping up with the Joneses is een samenwerking van Chantal Le Doux, Elke Lutgerink en Keetje Mans: drie kunstenaars die elkaar al jaren kennen. Ze bezoeken elkaars atelier, bekritiseren elkaars werk en wisselen ideeën uit. Een artistieke verwantschap die leidde tot vriendschap, maar nog niet eerder tot een gezamenlijke tentoonstelling. Een drietal dat met gemak van de gebruikelijke labels kan worden voorzien, of in de geijkte hokjes kan worden geplaatst: Drie Vrouwelijke Schilders. Intiem en Schilderachtig. Dromerig en Monumentaal. Kunstenaressen. Duister en Feeëriek. Huiselijk. Vakkundig. Maar waarom is het nodig om hen op deze manier te framen? Moeten we hun levenswandel en biografie kennen om hun werk te kunnen waarderen? Kunst en identiteit lijken steeds meer samen te vallen, wie je bent is wat je maakt. Is identiteit daarmee een artistieke prestatie geworden? Voor deze tentoonstelling proberen Chantal, Elke en Keetje hun publieke identiteit en alle bijbehorende bagage los te laten. En hoewel het al moeilijk genoeg is om je masker even te laten zakken voor twee vrienden, tóch willen ze jou als bezoeker daar ook deel van laten uitmaken. Ze nodigen je uit in hun binnenwereld, van ideeën, twijfels en vragen. Een kijkje achter de schermen van een artistieke zoektocht.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten