Cabarettrio Niet Schieten komt naar Schouwburg Venray.
Cabarettrio Niet Schieten komt naar Schouwburg Venray. Foto: Ron de Gruyl

Jubileum cabarettrio Niet Schieten! in Schouwburg Venray

Kunst en Cultuur

Het cabarettrio Niet Schieten! viert dit jaar zijn 25-jarige jubileum.

Speciaal voor dit jubileum komt het trio terug naar Schouwburg Venray met een jubileumvoorstelling in de oorspronkelijke bezetting. Niet om het allemaal nog eens dunnetjes over te doen, maar om te laten zien dat ze wijzer zijn geworden. 

Het winnen van de Cameretten jury- en publieksprijs was 25 jaar geleden de aftrap van een groots avontuur voor Arend Edel, Erik Jobben en Maarten Hennis. Na dertien programma’s stopte Erik Jobben om een burn-out te voorkomen. De twee anderen gingen door en maakten samen nog twee programma’s als duo. 

Daarna zochten ze een samenwerking met Esmée van Kampen, met wie ze afgelopen jaar de voorstelling ‘Tijd voor een Trio’ maakten. Deze voorstelling stond in 2018 in een volle Bolzaal in Venray. Al die tijd bleef Erik onderdeel van het creatieve maakproces.

In deze nieuwe voorstelling brengt Niet Schieten! 25 jaar lust en leed op de planken. Met hierin een terug- en een vooruitblik kijken ze kritisch terug op hun oude teksten. De nieuwe voorstelling met de oude bezetting is op donderdag 24 september 2020 te zien in het theater aan het Schouwburgplein in Venray. Meer informatie en tickets via www.schouwburgvenray.nl

Uit de krant