Marie Thissen-Asselberghs exposeert haar werken in de Venrayse schouwburg.
Marie Thissen-Asselberghs exposeert haar werken in de Venrayse schouwburg.

Nieuwe expositie in schouwburg

  Kunst en Cultuur

Sinds vorige week is er een nieuwe expositie te zien in de schouwburg van Venray.

Na de aftrap met kunstenaar Jacqueline Hanssen, hangen er nu kunstwerken van Marie Thissen-Asselberghs. De werken van Marie Thissen-Asselberghs zijn tot aan de zomervakantie te zien. Door de wisselexpositie krijgen regionale kunstenaars een podium om eigen kunstwerken te laten zien. "Natuur, met name lucht en landschap, is het onderwerp dat mijn fantasie het meest inspireert tot het maken van olieverfschilderijen. De landschappen en luchten en ook alle andere interessante dingen, ondergaan in mijn fantasie een bewerking waardoor het voor mij mogelijk wordt om deze onderwerpen op een beeldende wijze op doek weer te geven", aldus Marie Thissen-Asselberghs. Marie Thissen-Asselberghs, van oorsprong lerares geschiedenis in het voortgezet onderwijs, schilderde vanaf de jaren '90 tot 2015 haar olieverfschilderijen in het atelier bij Jos Wigman in Asten.

In de 70'er jaren leerde ze in haar vrije tijd de grondbeginselen van weven en tekenen bij Wilmy Peeters in Broekhuizen. Assel is de koosnaam waarmee haar vriendinnen en vrienden haar aanspreken en daardoor de voor de hand liggende naam waarmee zij haar doeken signeert. De expositie is tijdens openingstijden van Schouwburg Venray te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 15.30 uur.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten