Artist in Residence

  Kunst en Cultuur

In april streek de eerste Artist in Residence neer in het Schoutenstraatje in Venray. Wim Moorman uit Horst trapte af en met succes. Vandaar dat het team van Let It Happen in Venray en Cultura Venray alweer twee nieuwe namen aan het rijtje toe mogen voegen voor de maand juni: Pim Steinmann en Helmie van de Riet.

"Als organisatie kregen we de mooie uitdaging om de reputatie van het Venrays centrum als kunstenaar vriendelijke en street-art minded te ontwikkelen," aldus Henk van Os (projectleider Let It Happen in Venray). Het doel is om op een actieve, gestructureerde wijze met regelmaat, (tijdelijke) kunst aan de openbare ruimte toevoegen en deze maximaal benutten voor Venrayse educatie, ontspanning en promotie. Henk vervolgt: "Naast het vullen van de lege etalages met kunst en het Schoutenstraatje als kunststraatje neer te zetten in het centrum zijn we ook bezig met het vervolg van de Artist in Residence. Het is de bedoeling dat (lokale) kunstenaars zich als Artist in Residence gaan vestigen en elkaar opvolgen gedurende de zomer." In de maand juni verwelkomt het Schoutenstraatje twee kunstenaars. Vanaf 11 juni zal kunstenaar Pim Steinmann zich een week vestigen in het Schoutenstraatje. Pims tekeningen en performances bevatten altijd een combinatie tussen warme fantasie en menselijk ongemak. Hij licht toe: "In mijn performances vertel ik verhalen aan een publiek, soms duidelijk aangekondigd maar het kan ook een interventie zijn. In mijn tekeningen probeer ik een landschap te maken vanuit versnipperde herinneringen aan objecten, ruimtes en personen." Vanaf 25 juni volgt kunstenares Helmie van de Riet Pim op als Artist in Residence. "Voordat ik in 2016 begon met mijn kleurrijke werkplaats ZONDER GUM (www.zondergum.nl), exposeerde ik in galeries en musea in binnen- en buitenland. Wat betreft mijn vrije werk, heb ik een fascinatie voor het menselijk lichaam. Wanneer je werken van mijn hand ziet, kun je concluderen dat dit ook vaak als thema terugkomt," aldus Helmie.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten