Logo peelenmaasvenray.nl

Artist in Residence

  Kunst en Cultuur

Een reputatie als kunstenaarsvriendelijk en 'street-art minded' Venrays centrum: een mooie uitdaging voor het team van Let It Happen In Venray en Cultura Venray om hier wat mee te doen voor het centrumvisieplan van Venray. De eerste stappen zijn gezet: op donderdag 19 april strijkt er een Artist in Residence neer in 't Schoutenstraatje 15.  

Er werd een duidelijk doel voor ogen gesteld voor het team van Let It Happen in Venray en Cultura Venray. Op een actieve wijze, gestructureerd en met regelmaat, (tijdelijke) kunst aan de openbare ruimte toevoegen en deze maximaal benutten voor Venrayse educatie, ontspanning en promotie.

"Binnen het centrum leggen we allereerst de focus op 't Schoutenstraatje en de lege etalages. Zo verwelkomen we vanaf 19 april Wim Moorman als Artist in Residence in 't Schoutenstraatje", meldt Henk van Os van team Let It Happen in Venray. Op uitnodiging van Cultura Venray neemt Wim Moorman van donderdag 19 tot en met zondag 29 april zijn intrek in het pand op 't Schoutenstraatje 15 in Venray.

"Mijn doel deze week is om te onderzoeken of het gras bij de buren in Venray groener is of dat er toch niets boven Horst-sweet-Horst gaat. Rijk of arm, dik of dun, man of vrouw, jong of oud, zwart of wit, ik ga graag deze week met iedere Venraynaar in gesprek", aldus Wim Moorman. Met deze reden zet hij de deuren van z'n tijdelijke verblijfadres dagelijks wagenwijd open. Op z'n weblog Horst-sweet-Horst schrijft Wim Moorman al tien jaar over Horst aan de Maas. Of het nu gaat om olifantenpaadjes, de lokale politiek, graffiti, de vee-industrie, putdeksels, het dialect, boodschappenbriefjes of kersenadresjes: (bijna) niets ontkomt aan zijn pen. Zijn beschouwingen zijn nu eens liefdevol, dan weer verontwaardigd, af en toe uitdagend, soms kritisch en heel vaak verwonderd.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten