De trofee die aan de nummer één van de diverse categorieën werd uitgereikt. Deze trofee is door Liesbeth Rutten ontworpen.
De trofee die aan de nummer één van de diverse categorieën werd uitgereikt. Deze trofee is door Liesbeth Rutten ontworpen.

Winnaars Raadselige Roos

Kunst en Cultuur

Betty Bollmann uit Venlo heeft met haar gedicht Soms de schrijfwedstrijd Raadselige Roos Poëzie 2017 gewonnen.

De Prozaprijs 2017 ging dit jaar naar Ton Adriaens uit Weert voor zijn verhaal Geen weg terug. De Rooje Roos-prijs 2017 (nieuwe naam voor de BIJ-prijs) is toegekend aan Rennie van Windt uit Deurne voor haar gedicht Tenzij. De winnaar van de Rooje Roos-prijs van de publieksjury was Rennie van Windt uit Deurne voor haar gedicht Tenzij. De prijzen van de jaarlijks terugkerende schrijfwedstrijd Raadselige Roos werden zondag door de Venrayse burgemeester Hans Gilissen uitgereikt in Partycentrum Anno '54.

Tevens kreeg de burgemeester de bundel uitgereikt met daarin de winnende verhalen en gedichten. Aan de 25ste editie van de Raadselige Roos deden 54 amateurschrijvers en -dichters mee. Samen zonden zij 25 verhalen in en 33 gedichten. De inzendingen zijn afkomstig van 33 mannen en 21 vrouwen, van wie de jongste negentien jaar is. Amateurkunstenaars hebben ook dit jaar op het thema geïnspireerde kunstwerken gemaakt die verbonden zijn aan de inzendingen die in de bundel zijn opgenomen.

De kunstwerken zijn van 15 januari tot en met 11 februari te bezichtigen in het Venrays Museum. In de Venrayse bibliotheek BiblioNu aan de Merseloseweg is vanaf maandag 15 januari een vitrine ingericht met foto's van de winnaars Raadselige Roos 25. De bundel met de winnende verhalen en gedichten en een afbeelding van de kunstwerken is te koop bij boekhandel Roojboek in Venray.

Uit de krant