Logo peelenmaasvenray.nl
Het nieuwe kunstwerk van Theo van Dam in wording.
Het nieuwe kunstwerk van Theo van Dam in wording.

Nieuw beeld in Engelse tuin

  Kunst en Cultuur

 Kunstenaar Theo van Dam plaatst op zondag 23 april een nieuw beeld in de Engelse tuin aan de Raadhuisstraat 1 in Venray.

Dit is eigen werk en totaal anders van sfeer, materiaal en uiterlijk dan het beeld voor de Loek Nelissenprijs. Het nieuwe beeld heeft een lange ontstaansgeschiedenis. De eerste ideeën voor dit organische ontwerp ontstonden in 1978, in de periode dat Van Dam trouwde. Het eerste idee werd in sloophout uitgevoerd. In 1996 droomde hij van een groot beeld in brons. Dat was toen niet realistisch en hij maakte in plaats daarvan een serie schilderijen met olie- en acrylverf van organische vormen die elkaar ontmoeten. Daardoor gebeurde er ook iets met het ontwerp. Uiteindelijk is het ontwerp in PIR gemaakt en gegrond.

Daarna is het beeld met een laag kunststof bespoten, strak gemaakt en afgewerkt met autolak. Theo van Dam is de kunstenaar die de oorspronkelijke Loek Nelissenprijs voor de beste ondernemer van het jaar heeft gemaakt. Het originele beeld is al jaren te bekijken in de Engelse tuin. Meer informatie over het werk van Theo van Dam is te vinden op de website www.artheo.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten