Logo peelenmaasvenray.nl
 Het schip viel direct in de smaak bij de kinderen.
Het schip viel direct in de smaak bij de kinderen.

Speelschip voor kinderen Maasziekenhuis

  Kids

Het Ronald McDonald Kinderfonds heeft de kinderen van Maasziekenhuis Pantein - via een donatie - verblijd met een heus speelschip. Dit bijzondere, interactieve speeltoestel met enkele beeldschermen is mobiel. Het is dus te verplaatsen naar verschillende plekken op de afdeling Kind óf elders in het ziekenhuis.

Het schip vloeide voort uit een donatie eind vorig jaar van het toen 30-jarige Kinderfonds. Dit gebeurde in het kader van de hieraan verbonden jubileumactie onder de naam 'Een droomplek voor ouders en kind'. Daarbij werden onder meer ziekenhuizen uitgedaagd om een origineel idee te bedenken om een 'Droomplek voor ouders en kind' te realiseren. Dat originele idee kwam van pedagogisch medewerkster Berry Geurts van het Maasziekenhuis, daarbij gevoed door de kinderen en ouders van de afdeling. Zij tekende het schip voor de kinderen. Het bedrijf Kiddieland uit Beugen gebruikte dat als basis om het speeltoestel te produceren. Berry maakte met de kinderen van de afdeling en haar team een ware happening van de onthulling van het schip. De onthulling door de kinderen werd bijgewoond door General manager Erny Frowijn-Boots en Angela Bonen van het Ronald McDonald Huis Nijmegen en Paul Hutten van Kiddieland.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten