Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Eigen foto
Ingezonden mededeling

Hoe vind je een legitieme slotenmaker in Antwerpen?

  Ingezonden Mededeling

Slotenmakers staan niet bekend om hun betrouwbaarheid. Tenminste, niet alle slotenmakers. Ze komen graag voorrijden, maar boren vervolgens sloten kapot en berekenen hoge kosten.

Hoe kun je je daar als particulier tegen wapenen? Een legitieme slotenmaker komt net zo snel binnen. En belangrijker nog, die houdt in ieder geval de deur heel. Dus moet er een slot uitgeboord worden? Dan kost dat alleen het slot. En dat slot, dat heeft vervolgens gewoon en SKG-keurmerk.

3 tips om een eerlijke slotenmaker te herkennen

Dus wil je een legitieme slotenmaker vinden in Antwerpen en omgeving? Wij geven je een paar handige tips om op te letten:

  • Slotenmaker in de buurt
    De slotenmaker uit Antwerpen is de beste keuze in Antwerpen en omgeving. Dat klinkt misschien logisch. Toch kiezen veel mensen voor slotenmakers die daar helemaal niet vandaan komen. Iets dat je aan de telefoon al kunt horen, aan een heel ander accent dan je zou verwachten. Kies iemand die bijvoorbeeld binnen een half uur ter plaatse kan zijn.
  • Werkwijze op de website
    Kun je op de website iets vinden over de werkwijze die de slotenmaker zal hanteren? Ook dat is interessante informatie om goed naar te kijken. Wat gebeurt er als het niet lukt om de deur open te flipperen? En wordt het slot vervangen als het nodig is om dat open te boren? Probeer over de werkwijze zoveel mogelijk informatie in te winnen. De openheid daarover is in dit geval een goed teken.
  • Sloten met SKG-keurmerk
    Stel dat het niet lukt om de deur makkelijk open te krijgen, welk slot plaatst de slotenmaker dan voor je terug? Een noodslot kan helpen, maar is een relatief dure optie. Beter is het om een goed slot te laten plaatsen, waar je vervolgens lange tijd gebruik van kunt maken. Gaat het om een SKG-slot met 2 of 3 sterren? Dat is een goed teken. Je hebt waarschijnlijk te maken met een legitieme slotenmaker.

Verder is het verstandig om te vragen naar eventuele garanties. Krijg je bijvoorbeeld garantie op het slot dat de slotenmaker voor je plaatst? Je weet dan zeker dat je kiest voor kwaliteit.

Slotenmaker die echt helpt

Een slotenmaker die echt helpt zal je online proberen te vertellen over de werkwijze, over het type slot en bijvoorbeeld over de garantie. Zorg er daarmee voor dat je meer informatie inwint over wie je inschakelt op het moment dat je buiten staat en niet naar binnen toe kunt. Een slotenmaker weet dat je in die situatie namelijk heel afhankelijk bent. En alleen een legitieme slotenmaker in Antwerpen zal je niet buitensporig hoge kosten berekenen om je weer naar binnen te helpen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten