Roel en Lean Groetelaers hebben hun rustmomentjes echt nodig.
Roel en Lean Groetelaers hebben hun rustmomentjes echt nodig. Foto: Ania Liesting

Feniks Trefpunt herrijst uit as

Geijsteren Cultuur en Uitgaan Geijsteren Human Interest

De nacht van 30 juni 2021 staat voor altijd in het geheugen van Roel en Lean Groetelaers gegrift. In de vroege ochtend brandde hun horecagelegenheid ‘t Trefpunt in Geijsteren volledig uit. De brand heeft zijn sporen duidelijk nagelaten, maar nu de herbouw van ‘t Trefpunt gestaag verloopt kan het echtpaar ook weer vooruitkijken. “We zijn nog steeds zoekend, maar er zijn in de afgelopen periode ook heel veel mooie dingen gebeurd”, vertelt Roel. “Zoals iemand ons schreef: ‘t Trefpunt zal als een feniks uit de as herrijzen.”

Op de plek waar ‘t Trefpunt stond aan de Dorpstraat in het hart van Geijsteren wordt nu druk gebouwd. Het oude gebouw bleek niet meer te redden en is uiteindelijk compleet gesloopt. Nu wordt de zaak herbouwd en er komen ook twee startersappartementen boven het café. “Het café was ooit het kloppend hart van Geijsteren en dat moet het weer worden”, zegt Lean. “’t Trefpunt komt terug en zal klaar zijn voor de toekomst van Geijsteren.”

Als het echtpaar terugblikt op de afgelopen anderhalf jaar, dan komen er nog steeds veel emoties los. “De brand heeft ongelofelijk veel impact gehad. Lean en ik hebben veel mooie momenten meegemaakt, maar vooral ik heb ook veel moeilijke momenten meegemaakt en die heb ik nog steeds. Zo slaap ik nog altijd niet goed .”

Terugkijkend op deze periode, maar vooral vooruitkijkend naar de toekomst hebben Roel en Lean een ingrijpende keuze gemaakt . “We willen het stokje wat ‘t Trefpunt betreft overdragen aan nieuwe enthousiaste ondernemers die Geijsteren weer een stukje mooier willen maken. Die beslissing hebben we aan het einde van de zomer gemaakt. De energie ontbrak bij ons om alles weer opnieuw te beginnen. Inmiddels zijn we gestart met de zoektocht naar die ondernemers”, zegt Roel. “Het moet geen investeerder zijn, maar iemand die een vruchtbare samenwerking wil opstarten met het dorp en alle clubs en verenigingen. We gaan graag met onze opvolgers in gesprek over de invulling van ‘t Trefpunt”, vult Lean aan. “Wij zouden het fijn vinden als het nieuwe Trefpunt weer zo warm wordt als het oude .”

Roel en Lean blijven in de toekomst wel De Lindenhof (groepsaccommodatie ), De Kei en De Wei bij de Kei exploiteren. “We gaan dan ook nauw samenwerken met de nieuwe ondernemers. Wij zijn ervan overtuigd dat wij en ’t Trefpunt met deze stap klaar zijn voor de toekomst en voor Geijsteren.”

Om in alle hectiek even tot rust te komen trokken Roel en Lean zich voor een vakantie terug op Curaçao. “Dat hadden we echt heel erg nodig. We moesten even weg uit de realiteit en zelf tot rust komen”, zegt Lean. “Ik heb bijvoorbeeld veel gelezen en dat probeer ik nog steeds dagelijks even te doen. Die rustmomentjes heb ik echt nodig”, vertelt Roel.

Het is overigens absoluut niet zo dat Roel en Lean stilzitten. De Kei is drukker dan ooit en ook in De Wei zijn veel activiteiten en feestjes georganiseerd de afgelopen tijd. “Samen met onze enthousiaste medewerkers hebben we dat voor elkaar weten te boksen en daar zijn we heel trots op. Er zijn dan ook absoluut heel mooie dingen gebeurd de afgelopen periode en daar willen we vooral samen van genieten. Tegelijkertijd moeten we ook niet vergeten wat er allemaal is gebeurd.”

Zoals de planning nu is, is ‘t Trefpunt in de zomer van 2023 klaar voor de heropening, maar Roel en Lean willen zich vooral niet vastpinnen op een exacte datum. “Dat hebben we in al die tijd wel geleerd. We willen onszelf vooral niet te druk maken. Geijsteren krijgt straks weer een schitterend Trefpunt en daar draait het om. Het lijkt me straks heerlijk om er een hapje te eten of een borreltje te drinken zonder dat ik daar de verantwoordelijkheid voor hoef te dragen. Een mooi vooruitzicht.”

Uit de krant