Foto: eigen foto

Huub Kunen pauselijk onderscheiden

  Geijsteren

Huub Kunen heeft zondag in de Willibrorduskerk in Geijsteren de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice ontvangen. Ook ontving hij de eremedaille in goud van de Gregoriusvereniging voor 50 jaar lidmaatschap van het kerkkoor.

Als jongeman van 18 jaar kwam Huub bij het kerkkoor. Wekelijks is er repetitie en elke zondag wordt de hoogmis gezongen. Huub is een trouw lid met een mooie basstem. Een man van weinig woorden die niet graag in de belangstelling staat. Hij is een man van daden, heeft veel kennis van zaken en verdiept zich graag in onbekende zaken en regelgeving. Huub is enorm plichtsgetrouw. En dat niet alleen voor het kerkkoor. Hij is notulist bij de maandelijkse bestuursvergaderingen van de parochie. Met veel accuratesse en kundigheid doet hij dit werk. Er is een grote betrokkenheid bij het reilen en zeilen van de kleine parochie.

Voor de gemeenschap Geijsteren verzorgt hij het dorpsblaadje dat wekelijks verschijnt. Hij is penningmeester geweest van het Kemmerekoor en nog steeds de steun en toeverlaat van gemeenschapshuis de Alde Schol. Huub verzorgt al jarenlang de financiële administratie en achter de schermen wordt er veel meer werk verzet. Deze onderscheiding is een waardering voor al dat werk dat Huub pro deo heeft gedaan en nog zal blijven doen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten