Afbeelding
Foto: eigen foto

Huub Kunen pauselijk onderscheiden

Geijsteren

Huub Kunen heeft zondag in de Willibrorduskerk in Geijsteren de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice ontvangen. Ook ontving hij de eremedaille in goud van de Gregoriusvereniging voor 50 jaar lidmaatschap van het kerkkoor.

Als jongeman van 18 jaar kwam Huub bij het kerkkoor. Wekelijks is er repetitie en elke zondag wordt de hoogmis gezongen. Huub is een trouw lid met een mooie basstem. Een man van weinig woorden die niet graag in de belangstelling staat. Hij is een man van daden, heeft veel kennis van zaken en verdiept zich graag in onbekende zaken en regelgeving. Huub is enorm plichtsgetrouw. En dat niet alleen voor het kerkkoor. Hij is notulist bij de maandelijkse bestuursvergaderingen van de parochie. Met veel accuratesse en kundigheid doet hij dit werk. Er is een grote betrokkenheid bij het reilen en zeilen van de kleine parochie.

Voor de gemeenschap Geijsteren verzorgt hij het dorpsblaadje dat wekelijks verschijnt. Hij is penningmeester geweest van het Kemmerekoor en nog steeds de steun en toeverlaat van gemeenschapshuis de Alde Schol. Huub verzorgt al jarenlang de financiële administratie en achter de schermen wordt er veel meer werk verzet. Deze onderscheiding is een waardering voor al dat werk dat Huub pro deo heeft gedaan en nog zal blijven doen.

Uit de krant