Boom dorpsplein Geijsteren geveld | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
De kastanjeboom op het dorpsplein in Geijsteren is geveld. Foto: Lotte Kamphuis.
De kastanjeboom op het dorpsplein in Geijsteren is geveld. Foto: Lotte Kamphuis.

Boom dorpsplein Geijsteren geveld

  Geijsteren

De grote kastanjeboom op het dorpsplein in Geijsteren is weg. De boom werd zaterdagmorgen gekapt vanwege de herinrichting van het plein. Er komt een lindeboom voor in de plaats.

De dorpsraad velde, ondanks de sneeuw,  samen met inwoners en medewerkers van het bedrijf Boomwereld uit Geijsteren de karakteristieke kastanjeboom. Bij de renovatie van het plein kan de aannemer rekenen op zelfwerkzaamheid van de inwoners. Het omhalen en in stukken zagen van de kastanjeboom was de eerste klus. Van het hout worden kaasplankjes gemaakt die verkocht worden. De opbrengst hiervan is nodig om een klein tekort op de begroting aan te vullen.
Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten