Woningen in schoolgebouw Geijsteren | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl

Woningen in schoolgebouw Geijsteren

  Geijsteren

Het college van B en W stemt intentioneel in met een plan van een werkgroep uit Geijsteren om het binnenkort leegkomende schoolgebouw een nieuwe invulling te geven. In het gebouw moeten vijf woningen komen die vooral bedoeld zijn voor senioren. De raad buigt zich in maart over dit voorstel.

De voormalige basisschool St. Willibrordus aan de Gildestraat  7a in Geijsteren is op dit moment in gebruik als school voor speciaal onderwijs. Het is nog niet duidelijk wanneer het gebouw definitief wordt opgezegd. Het dorp heeft, in het kader van 'Schoon door de poort', de gelegenheid gekregen om met voorstellen te komen om de leefbaarheid in het dorp te versterken. Het betreft voorstellen in relatie tot het aanwezige vastgoed. Een werkgroep is aan de slag gegaan en heeft een bedrijfsplan ontwikkeld dat voorziet in de realisatie van vijf woningen met een gemeenschappelijke ruimte, in het bestaande schoolgebouw. De woningen zijn met name bedoeld voor seniore inwoners van Geijsteren. Het bestemmingsplan hoeft niet te worden gewijzigd dus de realisatie kan relatief snel starten.

Wethouder Jan Loonen is enthousiast over de plannen van de werkgroep en is van mening dat het een goede bijdrage levert aan de leefbaarheid van het dorp. Om het plan mogelijk te maken is het voornemen het schoolgebouw te verkopen  voor 1 euro, de totale plankosten bedragen 542.000 euro. De ondergrond en bijbehorende grond blijven in eigendom van de gemeente Venray.  De gemeenteraad kan in zijn vergadering van 6 maart zijn wensen en bedenkingen kenbaar maken, waarna er een definitief besluit wordt genomen over het plan.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten