Afbeelding

Woningen in schoolgebouw Geijsteren

Geijsteren

Het college van B en W stemt intentioneel in met een plan van een werkgroep uit Geijsteren om het binnenkort leegkomende schoolgebouw een nieuwe invulling te geven. In het gebouw moeten vijf woningen komen die vooral bedoeld zijn voor senioren. De raad buigt zich in maart over dit voorstel.

De voormalige basisschool St. Willibrordus aan de Gildestraat  7a in Geijsteren is op dit moment in gebruik als school voor speciaal onderwijs. Het is nog niet duidelijk wanneer het gebouw definitief wordt opgezegd. Het dorp heeft, in het kader van 'Schoon door de poort', de gelegenheid gekregen om met voorstellen te komen om de leefbaarheid in het dorp te versterken. Het betreft voorstellen in relatie tot het aanwezige vastgoed. Een werkgroep is aan de slag gegaan en heeft een bedrijfsplan ontwikkeld dat voorziet in de realisatie van vijf woningen met een gemeenschappelijke ruimte, in het bestaande schoolgebouw. De woningen zijn met name bedoeld voor seniore inwoners van Geijsteren. Het bestemmingsplan hoeft niet te worden gewijzigd dus de realisatie kan relatief snel starten.

Wethouder Jan Loonen is enthousiast over de plannen van de werkgroep en is van mening dat het een goede bijdrage levert aan de leefbaarheid van het dorp. Om het plan mogelijk te maken is het voornemen het schoolgebouw te verkopen  voor 1 euro, de totale plankosten bedragen 542.000 euro. De ondergrond en bijbehorende grond blijven in eigendom van de gemeente Venray.  De gemeenteraad kan in zijn vergadering van 6 maart zijn wensen en bedenkingen kenbaar maken, waarna er een definitief besluit wordt genomen over het plan.

Afbeelding
SV Venray viert thuis kampioensfeest Video 13 uur geleden
Afbeelding
Linkse partijen stappen uit samenwerkingsverband Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
De Meent viert MI-feestweek Video 17 uur geleden
Afbeelding
Optreden Harrie en de Rest in ‘t Schöpke Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Millenniumdoelen op viltjes Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Kampioen SV Venray pakt punt in slotseconden, andere uitslagen Sport 15 mei, 17:51
Afbeelding
SVOC’01/SV United verliest van koploper, overige uitslagen Sport 15 mei, 17:00
Afbeelding
Geslaagde toerrit voor bewoners De Zorggroep Venray 15 mei, 15:54