Barones beschermvrouwe gilde Geijsteren | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Barones Judith de Weichs de Wenne.
Barones Judith de Weichs de Wenne.

Barones beschermvrouwe gilde Geijsteren

  Geijsteren

Tijdens de traditionele jaarvergadering van het koninklijk Sint Willibrordusgilde Geijsteren is barones Judith de Weichs de Wenne benoemd tot beschermvrouwe van het plaatselijke gilde. De jaarvergadering, die altijd wordt voorafgegaan door een heilige mis in de Willibrorduskapel in het bos, staat in het teken van het sluiten van het oude gildejaar en de start van het nieuwe op de sterfdag van de Heilige Willibrordus.

De taak van beschermvrouwe nam de barones over van haar man, die ruim 50 jaar lang beschermheer van het gilde was, maar dit voorjaar overleed.  Tijdens de jaarvergadering werden ook de jubilarissen Emiel Cornelissen en Harrie Eijssen gehuldigd vanwege hun 40-jarig lidmaatschap bij de vereniging en mocht het gilde ook twee nieuwe jeugdleden, Stan Gielen en Joos Vennekens welkom heten.


Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten