Nachtvlinder centraal | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Nachtvlinders staan centraal op zaterdag 26 augustus in Geijsteren
Nachtvlinders staan centraal op zaterdag 26 augustus in Geijsteren

Nachtvlinder centraal

  Geijsteren

IVN Geijsteren-Venray neemt ook dit jaar weer deel aan de Nationale Nachtvlindernacht. Deze activiteit start op op zaterdag 26 augustus om 21.30 uur bij de Golf- en Countryclub Geijsteren, het Spekt 2 in Geijsteren. Deelname is gratis. Geadviseerd wordt om een goede zaklamp mee te nemen. Fotograferen is toegestaan.

Tijdens de Nationale Nachtvlindernacht vinden in heel Nederland excursies plaats om op zoek te gaan naar nachtvlinders Ook de Golf- en Countryclub Geijsteren dient als decor voor de landelijke Nachtvlindernacht. Een nachtvlinderexcursie is een spannende gebeurtenis, want wie gaat er nu midden in de nacht het bos in, gewapend met een pot stroop? Wie spant er een laken in zijn achtertuin en zet er een felle lamp bij? Nachtvlinderonderzoekers vinden dit soort zaken heel gewoon. Ze doen het om beestjes met namen als agaatvlinder, huismoeder, rood weeskind en windepijlstaart te lokken. De deelnemers krijgen informatie van gidsen van IVN Geijsteren-Venray over de nachtvlinders en hun families en over de vangst- en lokmethodes. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten