Logo peelenmaasvenray.nl

Echte mannen maken bussen

  Column

Er is maar één man die het laatste seizoen van Pauw & Witteman waardig kan afsluiten als gast. Eigenlijk zouden ze hem gewoon én vanavond én morgenavond als enige gast moeten uitnodigen. Ook al zat hij maandag bij RTL Late Night. Want met deze man kun je nog over alles praten. Hij kán ook gewoon alles! Nog meer dan Ivo Niehe. Hij is de beste voetbaltrainer, kan vloeiend Duits praten en acteert als geen ander in reclamespotjes. En nu heeft hij ook nog eens de spelersbus gemaakt? Nee echt? Ja echt, hij heeft het zelf gezegd!

Daar wil ik meer van weten. Als deze man zelfs een complete bus in elkaar kan zetten, nou, dan kunnen we wat mij betreft Willem-Alexander van de troon stoten. Van Gaal heeft zelfs verteld dat hij 'vanwege de bus nog wel twee jaar bondscoach zou willen zijn. Zo! Dat moet dan wel wat zijn, die bus. Ik denk dat hij niet te vergelijken valt met de Veolia-varianten. Waarschijnlijk komt ie eerder in de buurt van The Beast van Obama. Wat zeg ik? Die overtreft hij natuurlijk.

Een aantal onderdelen van de bus zijn openbaar gemaakt. Onder andere stoelen (nee , echt?), een televisie, draadloos internet en een houten vloer horen bij de inboedel. En er zit een keuken in. Want die jongens zijn zo gek op koken. Tot in de puntjes is er nagedacht over details. Ik vind het mooi. Als een spelersbus ook effect kan hebben op de prestaties van een elftal, dan worden wij sowieso kampioen. En ligt België er zo uit. Die rijden namelijk rond met een dikke taalfout op hun bus. 'Verwacht je aan het onmogelijke!' is hun slogan, terwijl zij eigenlijk 'verwacht het onmogelijke' bedoelen. Maar de FIFA heeft deze oneliner vanuit het Frans waarschijnlijk in Google Translate gegooid en de vertaling direct op de bus geplakt.

Onze kreet is gelukkig perfect geschreven. Komt door Van Gaal natuurlijk. En op onze bus staat geen strijdkreet over het winnen van het kampioenschap of een poëtische slogan over het land. Nee joh! Wij gaan door Brazilië met de leus: 'Echte mannen dragen oranje'. Een stiekeme reclamepromotie van Jupiler in samenwerking met Robijn, heb ik eerder het idee. Maar met deze leus gaan wij wel wereldkampioen worden. Want als echte mannen oranje dragen en onze spelers als enige spelers oranje dragen op het WK, dan moet dat betekenen dat al onze tegenspelers helemaal niet echt zijn. Ha! Een beetje voetbal spelen tegen fictieve spelers. Jeetje, dat wordt een makkie! Van Gaal, alvast bedankt voor het kampioenschap. Zonder jou€¦ hadden we niet eens een bus.

______________
Marit Brugman is redacteur bij Peel en Maas TV en heeft Televisiewetenschappen gestudeerd.
Je kunt haar ook volgen op Twitter via: www.twitter.com/marit90

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten