Logo peelenmaasvenray.nl

Sierd in de mooie middenberm

  Column

Zet een paar mannen bij elkaar met een vettige lach, enig verstand van voetbal en Mora-snacks die allemaal hun eigen prikkertje hebben en je hebt VI Oranje. Zet er dan ook nog een correspondent in Brazilië naast met een naam die doet denken aan de vos die Dora the Explorer altijd tegenwerkt en je hebt een nationale held.

Sierd de Vos, die als commentator al een status als cultheld heeft behaald, heeft in de eerste twee afleveringen van VI Oranje voor mij al duidelijk gemaakt wat het beste onderdeel van het voetbalprogramma is! De live verbinding met Brazilië. Zijn scherpe analyses over natuurverschijnselen in Brazilië, zijn liefde voor de drukke en mooie middenberm waar hij zich bevindt, hij verdient de prijs voor correspondenten. Talent vind je namelijk bij Sierd, die via de satellietverbinding nog een trager antwoord geeft dan als we hem zouden faxen.

Oké, deze man is misschien een héél klein beetje knullig. De manier waarop hij onhandig zijn paraplu uit zijn handen liet glippen (gespeeld of niet) en de manier waarop hij vooral NIET in de camera kijkt, tonen aan dat deze man beter is in het geven van voetbalcommentaar vanuit zijn hokje. Maar dat maakt niet uit! Want Sierd heeft door zijn onvergetelijke televisieoptredens een basispositie verdiend in het televisie-uurtje van VI Oranje.

Ik zou Sierd graag ontmoeten in Brazilië. Om nog meer interessante verhalen over de middenberm in Rio de Janeiro te horen en zijn paraplu te zoeken. Maar vooral om verhaal te halen over een opmerking die hij maakte. In het interview met Wesley Sneijder van maandag bood Sierd het VI Oranje-spel aan. Je weet wel, die met die oh zo leuke poppetjes van René, Johan en Wilfred. Wesley vraagt in dat interview wat hij ermee kan. Waarop Sierd de Vos antwoordt: 'Je kunt de poppetjes overal in stoppen. Ze zijn niet scherp'. Bah, Sierd toch! Wat ben jij een sluwe vos. Wat bedoel je hier precies mee? Heeft volgens mij weinig met voetbal te maken€¦ Wacht, ik fax je wel even met deze vraag. Krijg ik misschien snel een antwoord.

______________

Marit Brugman is redacteur bij Peel en Maas TV en heeft Televisiewetenschappen gestudeerd.
Je kunt haar ook volgen op Twitter via: www.twitter.com/marit90

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten