Afbeelding

Column: Venray schroeit

Column

Eten we te heet in Venray? Worden in hartje Venray soms te veel vlammetjes geserveerd? Het lijkt er verdacht veel op, want de laatste tijd vliegt de ene na de andere smulpapentent in de fik. Anytime, Wok en Grill City, Botticelli en in de afgelopen week ging zelfs mijn  favoriete shoarmatent Bodrum in vlammen op. Hoe kan dat toch?, vraag je je af. Is het toeval, komt het door de crisis of is er toch een horecapyromaan of gevaarlijke nog-meer-leegstandkweker in Venray actief? Ik weet het niet, maar hou mijn hart vast voor een nieuw culinair festival dat binnenkort in Rooj op touw wordt gezet. Het Schouwburgplein in Venray staat op 24, 25, 26 en 27 oktober namelijk een paar dagen in het brandpunt van de belangstelling tijdens het vreet- en zuipfestijn Smaak zit tussen je oren.  Ik kijk ernaar uit, naar dat lekkerbekkenevenement in het centrum, waar we in ieder geval zeker van heerlijk ijs kunnen genieten. Of dat in december ook zo is, tijdens Venray On Ice op het Schouwburgplein? Laten we het hopen! Want als Venray On Ice dit jaar in de ijskast wordt gezet, is het voor altijd over en uit met de schaatspret in hartje Venray. En dat willen we toch niet? Ja, ik hoop dat de organisatie vanavond goed beslagen ten ijs komt en erin slaagt om het ijs bij de omwonenden te breken. We hebben momenteel immers al genoeg lokale brandhaarden te blussen. Venray bloeit? Nee, Venray schroeit! Hannes

Uit de krant