Column: Wok

  Column

Ik dacht eerlijk gezegd dat de hype al over was. Nee, ik ben er eerlijk gezegd nooit een fan van geweest. Ik vind het net zo onhygiënisch als een warm en koud buffet aan het eind van een bruiloft. U kent dat beeld toch wel. Het sein 'het buffet is open' is nog maar amper gegeven, of alle gasten met een drankje te veel achter hun kiezen, stormen op de tomatensoep, de kipsaté, de goulash en de zalmforel af om er vervolgens, zuchtend en zwetend boven de gerechten, zo veel mogelijk van op een bord te mikken. Na een minuut of vijf zit het mes uit het potje met de kruidenboter onder de tapas, vind je in de huzarensalade een stukje beenham en in je aspergerolletje een gehaktballetje, staan de drumsticks in de toetjesschaal en kun je gevulde eieren serveren met slagroom. En er zit er ook altijd wel eentje met z'n vingers in de chocolademousse, want 'je moet toch eerst proeven wat je eet'. Venray krijgt er waarschijnlijk een hip wokrestaurant bij, veel succes, maar mij zul je er niet zien. Geef mij maar hutspot met hachee, ook midden in de zomer, met een fris yoghurtje na. Sambal bij? Nee, doe maar wat mayonaise! Hannes

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten