Schenking houtsnijwerk laatste avondmaal | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Jan Stoffels (links) en Pastoor Huub van Horne bij het houtsnijwerk.
Jan Stoffels (links) en Pastoor Huub van Horne bij het houtsnijwerk.

Schenking houtsnijwerk laatste avondmaal

  Castenray

Een houtsnijwerk, voorstellende Jezus en zijn apostelen tijdens het laatste avondmaal, is op Witte Donderdag door Jan Stoffels geschonken aan de kerk van Blitterswijck.

Het houtsnijwerk had vele jaren een plek in zijn huis en is oorspronkelijk afkomstig uit Indonesië, waar hij het ooit heeft gekocht. In aanwezigheid van zijn dochter Lilian Stoffels heeft Jan Stoffels op 18 april, Witte Donderdag, de dag dat jaarlijks de 'eerste viering van de eucharistie'  door Jezus met zijn leerlingen wordt herdacht, het houtsnijwerk naar de kerk gebracht. De Blitterswijckse kerk werd in januari 2005 getroffen door een grote kunstroof en is sindsdien met veel nieuw kunstwerk verrijkt. Het houtsnijwerk wordt opgehangen aan de muur van de Catharinakapel van de kerk.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten