<p>Frank Arts, Brechje Jeuken, Rob van Lieshout en L&eacute;on Aarts (v.l.n.r.).</p>

Frank Arts, Brechje Jeuken, Rob van Lieshout en Léon Aarts (v.l.n.r.).

(Foto: Antoon Jeuken)

Dág Vastelaovend op Peel en Maas TV

  Carnaval

Om het carnavalsgevoel toch in de Venrayse huiskamers te brengen, komt vastelaovesvereniging De Piëlhaas met een speciaal televisieprogramma. Het programma met de naam Dág Vastelaovend telt vijf afleveringen en wordt uitgezonden van vrijdag 12 tot en met dinsdag 16 februari. “Ondanks alles willen we het vastelaovesgevoel doorgeven en in stand houden”, vertelt Piëlhaas-voorzitter Frank Arts. “Het blijft een uitdagende tijd.”

Tijdens Dág Vastelaovend ontvangen de presentatoren Rob van Lieshout en Brechje Jeuken gasten uit de carnavalswereld. Daarnaast is er ruimte voor muziek en intermezzo’s. “Carnaval leeft voort”, vervolgt Arts. “Je ziet het ook in de kerkdorpen van Venray. Zo heeft de wagenbouwcommissie van De Piëlreus gigantische poppen gemaakt. De carnavalsvrijwilliger is creatief. Veel pogingen om toch wat te organiseren zijn in het water gevallen, maar het lukt toch om iets op te zetten. Dat hebben wij met deze show gedaan en daarnaast hebben we op zaterdagavond 13 februari nog een online carnavalsquiz.”

Daarnaast hoopt Arts dat veel Venraynaren tijdens carnaval de vastelaovesvlag van De Piëlhaas buiten hangen en dat veel voortuinen en woningen toch gewoon versierd worden. “Tijdens onze quiz is het leuk om toch verkleed mee te doen. Desnoods haal je ook de schmink uit de kast en maak je er samen in kleine kring alsnog een mooi samenzijn van.”

Toch kan ook Arts bijna niet wachten op betere tijden. “Natuurlijk had ik graag schouder aan schouder aan de bar gestaan met een biertje, maar dat kunnen we hopelijk volgend jaar weer. Daar ga ik in ieder geval van uit.”

De uitzendingen van Dág Vastelaovend zijn op vrijdag 12, zaterdag 13, zondag 14, maandag 15 en dinsdag 16 februari te zien op Peel en Maas TV. De eerste uitzending is om 10.00 uur en het programma wordt tot en met 22.00 uur herhaald op de even uren. De uitzendingen zijn tevens te bekijken op het YouTube-kanaal van Peel en Maas. Op zaterdagavond wordt het uitzendschema eerder onderbroken door de online carnavalsquiz van De Piëlhaas.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten