Het duo Goedzat staat ook op het podium tijdens Vör de Kerk op 't Plein.
Het duo Goedzat staat ook op het podium tijdens Vör de Kerk op 't Plein. Foto: archief Peel en Maas

Muziekfestival aftrap carnaval jubilerende Huibuuke

Carnaval/Vastelaovend

Over een paar weken barst het carnavalsfeest weer los. Ook Overloon maakt zich weer op voor een nieuwe editie van Vör de Kerk op 't Plein. Het wordt de derde editie van het festival in Overloon. Het spektakel begint om 10.30 uur met het aftreden van prins Frank III van carnavalsvereniging De Huibuuke uit Overloon.

De muziek barst vanaf 11.11 uur los. Onder meer Goedzat, dj Ricky Corony, De Toddezèk, Nevvenén, Twië Hand Op Iën Proêk, La Bamba, Pruuf Mar, Schorre Chef en MC Vals, Neppie Beppie en Bjorn & Mieke betreden het podium voor de kerk. In de loop van de middag wordt tevens de nieuwe prins van de Huibuuke gepresenteerd. De carnavalsvereniging in Overloon staat voor een bijzonder carnavalsseizoen. De vereniging bestaat dit jaar namelijk 66 jaar en dus wordt op 11 november de jubileumprins getoond aan het publiek. Het feest op 11 november is voor iedereen gratis toegankelijk.

Het 6x11-jarig jubileum van De Huibuuke wordt gevierd op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 januari 2020. Tijdens het jubileumweekend worden er tal van activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden. Vör de Kerk op 't Plein wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gehouden op het 14 Oktoberplein in Overloon.

Uit de krant