Logo peelenmaasvenray.nl
Maartje Emons en Daan Janssen zijn zondag uitgeroepen tot boerenbruidspaar van De Piëlhaas
Maartje Emons en Daan Janssen zijn zondag uitgeroepen tot boerenbruidspaar van De Piëlhaas (Foto Hoedemaekers)

Daan Janssen en Maartje Emons boerenbruidspaar Piëlhaas

  Carnaval

Daan Janssen en Maartje Emons vormen het nieuwe boerenbruidspaar van De Piëlhaas in Venray.

Maartje Emons is 28 jaar en woont al haar hele leven In Venray. Ze is juf van groep 8 op basisschool de Kruudwis. Ze houdt van paardrijden en is een echt gezelligheidsmens. Ze vindt het gezellig om onder het genot van een hapje en een drankje bij te kletsen met vrienden en familie, maar maakt ook graag verre reizen met de backpack. Verder is Maartje Emons actief voor de Hazekeutel. Ze zit in de commissie van de jeugdzitting en is verantwoordelijk voor de vrijwilligers van zowel de jeugdzitting, Kiendermök, Tienermök en het TVK.

Ook Daan Janssen is 28 jaar en geboren en getogen in Venray. Hij komt uit een echte boerenfamilie en volgt zijn vader Huub op, die 20 jaar geleden als boerenbruidegom in de onecht is verbonden.

Daan Janssen is, zoals het een goede boer betaamt, actief binnen De Piëlhaas. Zo zit hij in de Raad van XI, de commissie Kiendermök en is hij onlangs toegetreden tot de commissie Pers & Promotie. Daan Janssen is afgestudeerd als docent aardrijkskunde en draagt zijn steentje bij aan Kitsch, het gloednieuwe Venrayse festival. Daarnaast zit hij in de gemeenteraad voor de partij die, zoals Daan het zelf omschrijft, 'opkomt voor de belangen van boeren, burgers en buitenlui'; D66.

Tot hun 24ste zijn Maartje Emons en Daan Janssen buren van elkaar geweest. De vonk sprong echter pas over toen ze erachter kwamen dat ze een gedeelde liefde hebben, namelijk de liefde voor de geit. Het vinden van een toepasselijke lijfspreuk was dan ook niet zo moeilijk, namelijk: 'Veuruut mit d'n gaet!'

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten