Maartje Emons en Daan Janssen zijn zondag uitgeroepen tot boerenbruidspaar van De Piëlhaas
Maartje Emons en Daan Janssen zijn zondag uitgeroepen tot boerenbruidspaar van De Piëlhaas Foto Hoedemaekers

Daan Janssen en Maartje Emons boerenbruidspaar Piëlhaas

Carnaval/Vastelaovend

Daan Janssen en Maartje Emons vormen het nieuwe boerenbruidspaar van De Piëlhaas in Venray.

Maartje Emons is 28 jaar en woont al haar hele leven In Venray. Ze is juf van groep 8 op basisschool de Kruudwis. Ze houdt van paardrijden en is een echt gezelligheidsmens. Ze vindt het gezellig om onder het genot van een hapje en een drankje bij te kletsen met vrienden en familie, maar maakt ook graag verre reizen met de backpack. Verder is Maartje Emons actief voor de Hazekeutel. Ze zit in de commissie van de jeugdzitting en is verantwoordelijk voor de vrijwilligers van zowel de jeugdzitting, Kiendermök, Tienermök en het TVK.

Ook Daan Janssen is 28 jaar en geboren en getogen in Venray. Hij komt uit een echte boerenfamilie en volgt zijn vader Huub op, die 20 jaar geleden als boerenbruidegom in de onecht is verbonden.

Daan Janssen is, zoals het een goede boer betaamt, actief binnen De Piëlhaas. Zo zit hij in de Raad van XI, de commissie Kiendermök en is hij onlangs toegetreden tot de commissie Pers & Promotie. Daan Janssen is afgestudeerd als docent aardrijkskunde en draagt zijn steentje bij aan Kitsch, het gloednieuwe Venrayse festival. Daarnaast zit hij in de gemeenteraad voor de partij die, zoals Daan het zelf omschrijft, 'opkomt voor de belangen van boeren, burgers en buitenlui'; D66.

Tot hun 24ste zijn Maartje Emons en Daan Janssen buren van elkaar geweest. De vonk sprong echter pas over toen ze erachter kwamen dat ze een gedeelde liefde hebben, namelijk de liefde voor de geit. Het vinden van een toepasselijke lijfspreuk was dan ook niet zo moeilijk, namelijk: 'Veuruut mit d'n gaet!'

Uit de krant