Logo peelenmaasvenray.nl
Prins Frank III geniet samen met prinses Angela op het Pleinfeest. Foto: Albert Hendriks.
Prins Frank III geniet samen met prinses Angela op het Pleinfeest. Foto: Albert Hendriks.

Frank Henckens prins Huibuuke

  Carnaval

Tijdens het tweede Elfde van de Elfde Pleinfeest van de Huibuuke in Overloon stapte Frank Henckens zondag als prins Frank III op het podium tegenover de kerk. Zijn prinses Angela staat hem dit carnavalsseizoen bij.

Prins Frank is de opvolger van prins Stan, die vorig de eer kreeg om als eerste tijdens het pleinfeest in de openlucht als prins naar voren te komen. Dat pleinfeest trok vorig zo'n duizend carnavalsvierders, dit jaar het dubbele. Om 10.30 uur zondagmorgen trapten de Huibuuke samen met prins Stan I het eerste carnavalsfeest van het jaar af. Ook burgemeester Karel van Soest van de gemeente Boxmeer was aanwezig om het carnavalsseizoen te openen. Vorig jaar is een commissie van de Huibuuke gestart met het eerste pleinfeest in de openlucht als start van een nieuw carnavalsjaar.

Niet alleen Overloners schoven aan, carnavalsverenigingen en -vierders uit de wijde omgeving kwamen naar Overloon. Op het podium stond een keur aan artiesten, dit jaar was dat niet anders. Met carnavalsmuziek van toppers als Bjorn en Mieke uit Venray (die zondag maar liefst acht optredens hadden in de wijde omgeving), Goed Zat, Hoondervel en Marleen Rutten was het tweede Overloonse pleinfeest andermaal een succes.

Foto's Albert Hendriks. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten