Prins Frank III geniet samen met prinses Angela op het Pleinfeest. Foto: Albert Hendriks.
Prins Frank III geniet samen met prinses Angela op het Pleinfeest. Foto: Albert Hendriks.

Frank Henckens prins Huibuuke

Carnaval/Vastelaovend

Tijdens het tweede Elfde van de Elfde Pleinfeest van de Huibuuke in Overloon stapte Frank Henckens zondag als prins Frank III op het podium tegenover de kerk. Zijn prinses Angela staat hem dit carnavalsseizoen bij.

Prins Frank is de opvolger van prins Stan, die vorig de eer kreeg om als eerste tijdens het pleinfeest in de openlucht als prins naar voren te komen. Dat pleinfeest trok vorig zo'n duizend carnavalsvierders, dit jaar het dubbele. Om 10.30 uur zondagmorgen trapten de Huibuuke samen met prins Stan I het eerste carnavalsfeest van het jaar af. Ook burgemeester Karel van Soest van de gemeente Boxmeer was aanwezig om het carnavalsseizoen te openen. Vorig jaar is een commissie van de Huibuuke gestart met het eerste pleinfeest in de openlucht als start van een nieuw carnavalsjaar.

Niet alleen Overloners schoven aan, carnavalsverenigingen en -vierders uit de wijde omgeving kwamen naar Overloon. Op het podium stond een keur aan artiesten, dit jaar was dat niet anders. Met carnavalsmuziek van toppers als Bjorn en Mieke uit Venray (die zondag maar liefst acht optredens hadden in de wijde omgeving), Goed Zat, Hoondervel en Marleen Rutten was het tweede Overloonse pleinfeest andermaal een succes.

Foto's Albert Hendriks. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant