De toekomst van vastelaovend staat centraal in een gesprek met de jeugd. Foto: archief Peel en Maas, Henk Lammen
De toekomst van vastelaovend staat centraal in een gesprek met de jeugd. Foto: archief Peel en Maas, Henk Lammen

Vastelaovend: gesprek met de jeugd

Carnaval/Vastelaovend

Vastelaovesvereniging De Piëlhaas uit Venray gaat op donderdag 4 oktober in gesprek met de jeugd over de toekomst van vastelaovend. In samenwerking met het Raayland College wordt de middag georganiseerd in The B.

"We willen graag weten wat er speelt bij de jeugd op het gebied van vastelaovend", vertelt Piëlhaas-voorzitter Frank Arts. "Vastelaovend is een geweldige traditie en die willen we graag in ere houden. Als we ophalen wat er bij de jeugd speelt, dan kunnen we daar op inspelen." Volgens Arts is de jeugd nog fanatiek betrokken bij De Piëlhaas. "We mogen op dit moment zeker niet klagen over jonge aanwas, maar die betrokkenheid willen we wel graag behouden. Daarom organiseren we deze bijeenkomst. Wellicht kunnen enkele jongeren zelfs wel wat activiteiten ondersteunen."

De middag wordt gehouden onder leiding van Tom Vaesen. Hij zet zich onder meer in voor de JongerenBurgerTop van het Raayland. Ook Brechje Jeuken van de middelbare school zal aanwezig zijn. Arts hoopt dat veel jongeren zich aansluiten om samen tot een mooie uitkomst te komen. "Ook jongeren die niks met vastelaovend hebben zijn van harte welkom. Juist die mening kunnen we goed gebruiken. Het is een feest voor iedereen. We hopen dat we in ieder geval met tientallen jongeren het gesprek aan kunnen gaan. Wij hopen dat de kinderen worden aangespoord om hun zegje te komen doen." De middag begint komende donderdag om 14.00 uur in The B.

Uit de krant