Logo peelenmaasvenray.nl
De toekomst van vastelaovend staat centraal in een gesprek met de jeugd. Foto: archief Peel en Maas, Henk Lammen
De toekomst van vastelaovend staat centraal in een gesprek met de jeugd. Foto: archief Peel en Maas, Henk Lammen

Vastelaovend: gesprek met de jeugd

  Carnaval

Vastelaovesvereniging De Piëlhaas uit Venray gaat op donderdag 4 oktober in gesprek met de jeugd over de toekomst van vastelaovend. In samenwerking met het Raayland College wordt de middag georganiseerd in The B.

"We willen graag weten wat er speelt bij de jeugd op het gebied van vastelaovend", vertelt Piëlhaas-voorzitter Frank Arts. "Vastelaovend is een geweldige traditie en die willen we graag in ere houden. Als we ophalen wat er bij de jeugd speelt, dan kunnen we daar op inspelen." Volgens Arts is de jeugd nog fanatiek betrokken bij De Piëlhaas. "We mogen op dit moment zeker niet klagen over jonge aanwas, maar die betrokkenheid willen we wel graag behouden. Daarom organiseren we deze bijeenkomst. Wellicht kunnen enkele jongeren zelfs wel wat activiteiten ondersteunen."

De middag wordt gehouden onder leiding van Tom Vaesen. Hij zet zich onder meer in voor de JongerenBurgerTop van het Raayland. Ook Brechje Jeuken van de middelbare school zal aanwezig zijn. Arts hoopt dat veel jongeren zich aansluiten om samen tot een mooie uitkomst te komen. "Ook jongeren die niks met vastelaovend hebben zijn van harte welkom. Juist die mening kunnen we goed gebruiken. Het is een feest voor iedereen. We hopen dat we in ieder geval met tientallen jongeren het gesprek aan kunnen gaan. Wij hopen dat de kinderen worden aangespoord om hun zegje te komen doen." De middag begint komende donderdag om 14.00 uur in The B.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten