Duo Oetgesloape, Marij van Theij en Wil Leinders tijdens een eerdere sfeeravond.
Duo Oetgesloape, Marij van Theij en Wil Leinders tijdens een eerdere sfeeravond.

Elfde sfeeravond KBO

Carnaval/Vastelaovend

Binnen het bestuur van KBO Venray werd elf jaar geleden het idee geboren om een sfeermiddag te organiseren. De elfde editie is dit jaar op woensdag 17 januari om 19.00 uur. De deuren van Anno 54 zijn vanaf 18.00 uur geopend.

De eerste sfeermiddag van de KBO werd gehouden in de Kemphaan in Venray. Zo'n 125 gasten genoten van de diverse optredens. Een van de eerste artiesten was de inmiddels in Venray beroemde entertainer en zanger Ger Jansen. Ook Rozen Gradje, bekend van Zin in zingen, en verhalenverteller Frits Linssen betraden het podium. Bij de tweede editie waren er na een halfuur al ruim 300 kaarten verkocht en de organisatie moest dan ook op zoek naar een grotere locatie. Sindsdien wordt de sfeermiddag gehouden in dans- en partycentrum Anno 54. Inmiddels is de sfeermiddag omgeturnd tot sfeeravond. Deze avond met de link naar carnaval is niet meer weg te denken in het grote aanbod van de activiteiten van de KBO Venray. In de loop der jaren hebben bijna alle grote Limburgse en Brabantse artiesten op het podium gestaan tijdens de sfeeravond. Onder meer Ben Verdellen, Huub Stassen, het duo Oetgeslaope, They en Mary, Frank Schrijen, Henk Deeters, Pierre van Helden, Pierre Knoops, Barry Knapen en Striepke Veur schitterden op de bühne.

Ook de elfde editie belooft weer een spektakel te worden. De kaartverkoop vindt plaats op 11 januari van 10.00 tot 12.00 uur in de Kemphaan.

Uit de krant