Logo peelenmaasvenray.nl

Regen deert Venrayse optocht niet

  Carnaval

Ook zondag was het afzien voor de deelnemers en het publiek langs de kant tijdens een bijna anderhalf uur durende optocht door de straten van Venray.

De optocht, die vorige week maandag werd afgelast door voorspelde zware windstoten, trof het ook nu niet want vanaf de start rond half twee tot de ontbinding bleef het regenen. Dat mocht de pret niet drukken. Er ontbraken wel nummers in de lange stoet, maar er bleef een lang, kleurrijk lint van (praal)wagens, groepen, duo's en eenlingen over. Aan het einde van de stoet genoten prins Paul VI (Rutten) en zijn adjudant Ben (van Daal). Adjudant Sjoerd van der Coelen ontbrak op de prinsenwagen omdat hij als trainer van Volharding verplichtingen had bij de voetbalvereniging. Het was voor de vijfde keer dat de optocht in Venray niet doorging sinds dat in 1946 het carnaval een herstart maakte na de oorlogsjaren. Voorafgaand aan de afgelaste editie 2016 waren een ramp (1953), sneeuw (1969), echte storm (1990) en oorlog (1991) de spelbrekers. Foto Henk Lammen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten