Logo peelenmaasvenray.nl
De hoogheden waagden ook een kansje.
De hoogheden waagden ook een kansje.

Woetsjen in Ysselsteyn

  Carnaval

Ysselsteyn op zijn best. Na het niet doorgaan van de optocht in Venray was er al snel een alternatief geboren in het kerkdorp: woetsjen.

"Woetsj is een beetje een verbastering van Roetsj en Woei (waaien). Met voertuigen waar een zeil op was gezet moesten de deelnemers proberen een zo ver mogelijke afstand af te leggen", aldus Patrick Marcellis van De Piëlreus. Rond het Lovinckplein probeerden waaghalzen in hun zelf gecreëerde voertuigen de langste afstand te bereiken. Voor de winnaar was de eeuwige roem weggelegd. En voor alle anderen ook een prijsje! Foto Patrick Marcellis.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten