Logo peelenmaasvenray.nl

Azc Blitterswijck dit jaar nog dicht

  Blitterswijck

Het asielzoekerscentrum op Het Roekenbosch in Blitterswijck gaat dit jaar nog dicht. Dat heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) woensdag bekendgemaakt.

Landelijk gaan er 45 asielzoekerscentra dicht. Door de dalende asielinstroom, het vertrek van uitgeproceerde asielzoekers en de verbeterde doorstroom naar huisvesting is er momenteel sprake van een overschot aan opvangplekken. Het azc in Blitterswijk (472 plaatsen) opende in juni 2016 zijn deuren.  De totale capaciteit voor de centrale opvang van asielzoekers wordt dit jaar teruggebracht naar 31.000 beschikbare opvangplaatsen (eind 2017). Er blijven 61 opvanglocaties open en 45 locaties gaan sluiten of zijn al gesloten. Ook wordt de opvangcapaciteit van 18 bestaande locaties teruggebracht. Het COA heeft woensdag 26 april de betrokken gemeenten en de medewerkers geïnformeerd.

Op dit moment verblijven er volgens het COA 22.800 asielzoekers en vergunninghouders in de centrale opvang, terwijl er 48.700 plaatsen (stand van zaken 18 april 2017) beschikbaar zijn.  De lagere bezetting en de verwachtingen ten aanzien van de instroom waren voor het COA al eerder aanleiding om het aantal opvangplaatsen terug te brengen. De prognose is dat de bezetting op locaties van het COA dit jaar nog verder afneemt. Overigens blijft nog reservecapaciteit beschikbaar om weer op te kunnen schalen bij eventuele groei.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten