Blitterswijck zonder dorpsraad | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Blitterswijck zit sinds woensdagavond zonder dorpsraad.
Blitterswijck zit sinds woensdagavond zonder dorpsraad.

Blitterswijck zonder dorpsraad

  Blitterswijck

Blitterswijck zit zonder dorpsraad. Dat bevestigt oud-voorzitter Sonja Huijs. "We hebben woensdagavond met zijn vijven besloten plaats te maken voor een nieuwe, jongere generatie met frisse ideeën. In de hoop dat er een nieuw initiatief komt. Het wordt tijd voor verandering."

Eind maart stopte Hanny Gooren vanwege gezondheidsredenen als dorpsraadvoorzitter van Blitterswijck. Gooren volgde medio 2016 Sonja Huijs op. Destijds was al duidelijk dat ze niet langdurig de scepter zou zwaaien. De dorpsraad telde vorig jaar nog elf leden. Sinds enkele maanden wordt  in Blitterswijck onderzoek gedaan naar een omvorming van de dorpsraadstructuur. Geïnspireerd op het Ysselsteynse systeem, waarin veel aandacht is voor projectcommissies en het dorpsraadbestuur een bescheiden rol speelt. "We willen als oude dorpsraad de nieuwe generatie niet langer in de weg staan. Er moet een dorpsraad nieuwe stijl komen waarin ook jongere mensen zich thuis voelen."

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten