Huisarrest asielzoekers Blitterswijck met jaarwisseling | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl

Huisarrest asielzoekers Blitterswijck met jaarwisseling

  Blitterswijck

De gemeente Venray treft met oud en nieuw maatregelen tegen overlast veroorzakende asielzoekers. Een groep bewoners van het azc in Blitterswijck krijgt huisarrest.

"Ook Venray haakt in op het door de staatssecretaris aangereikte gebiedsgebod", laat een woordvoerster zaterdagmiddag weten. "Dat betekent dat een aantal personen tot morgenvroeg 08.00 uur op het azc moet blijven. Om hoeveel personen het daadwerkelijk gaat, is niet exact te zeggen, maar de maatregel is voor negen personen aangevraagd."

Gouverneur Theo Bovens van de provincie Limburg stuurde deze maand een brief naar het ministerie van Veiligheid & Justitie om de zorgen van de Limburgse gemeenten over criminele Noord-Afrikaanse asielzoekers te uiten. Ook medewerkers van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) klaagden over onveilige situaties.  Marokkaanse en Algerijnse asielzoekers maken geen kans op een verblijfsvergunning. Een deel benut hun tijdelijk verblijf in een Nederlands azc onder meer om uit stelen te gaan. Venray maakt met het huisarrest tijdens oud en nieuw gebruik van de mogelijkheid die staatssecretaris Klaas Dijkhoff burgemeesters biedt na het verscherpen van de regels van de asielwet.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten