Afbeelding
Foto: Archief Peel en Maas

Venray en Streetwise verlengen samenwerking

Algemeen Politiek Venray

Het centrum van Venray verder versterken en ruimte bieden aan nieuwe ondernemers. Nog steeds een belangrijke ambitie van de gemeente Venray. En daarom verlengt de gemeente de samenwerking met stichting Streetwise met minimaal één jaar. Deze stichting biedt zowel startende als ervaren ondernemers gratis ondersteuning bij hun plannen in het centrum van Venray.

De centrumvisie van Venray zet in op een compact, comfortabel en compleet kernwinkelgebied, met daar omheen aangename aanloopstraten met een divers functie-aanbod. Wil het centrum toekomstbestendig en vooral ook compleet zijn, dan zal ook het aanbod ververst moeten worden met nieuwe concepten. Juist daarop richt stichting Streetwise zich. 

Om dat nieuwe aanbod op te sporen en te kunnen begeleiden, werkt ze nauw samen met de gemeente, de centrumondernemers, makelaardij en vastgoedsector. “Zij juichen de verdere samenwerking met Streetwise toe”, zegt Johan Vaessen voorzitter van Venray Centraal. “Samen proberen we zo nieuwe dynamiek te verkrijgen in het centrum en leegstand te voorkomen.”

Succesvolle aanpak
Ook wethouder Wim de Schryver onderstreept het belang van deze samenwerking: “Streetwise helpt al enkele jaren ondernemers die met vernieuwende concepten willen starten en gevestigde ondernemers die willen veranderen of verplaatsen. Ze hebben de afgelopen periode niet alleen in Venray, maar ook in enkele andere Limburgse centra laten zien dat deze aanpak succesvol is. Vandaar dat wij besloten hebben om de samenwerking met minimaal een jaar te verlengen.”

Contact
Geïnteresseerde ondernemers kunnen contact opnemen over de mogelijkheden via www.wijzijnstreetwise.nl of via Hans Beterams, accountmanager bedrijven van de gemeente Venray, tel 06 – 20 01 22 07.

Uit de krant