Marieke Verlee en Jolande Tijhuis woensdagochtend tijdens het tekenmoment.
Marieke Verlee en Jolande Tijhuis woensdagochtend tijdens het tekenmoment. Foto: eigen foto

CZ en Vincent van Gogh sluiten vijfjarige zorgovereenkomst GGZ

Algemeen Venray Zorg en Welzijn

Zorgverzekeraar CZ en Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid ondertekenden woensdag een zorgovereenkomst GGZ voor een periode van vijf jaar. In deze overeenkomst, die loopt tot 2027, maken zij afspraken over goed toegankelijke en hoogstaande kwaliteitszorg tegen aanvaardbare zorgkosten.

De nieuwe zorgovereenkomst kent een aantal belangrijke speerpunten, zoals het redeneren vanuit herstel en Positieve Gezondheid. Jolande Tijhuis, voorzitter van de raad van bestuur van VIGO: “Door minder vanuit het biomedische model, maar meer vanuit een herstelondersteunende visie te werken, ook digitaal, krijgt de cliënt juist die zorg die is afgestemd op herstel van levensdomeinen die voor hem het belangrijkste zijn.”

Uitbreiding digitale zorg
Tijhuis: “Een digitale component kan en mag in de behandeling natuurlijk niet meer ontbreken in deze tijd. Bij Vincent van Gogh is digitalisering dan ook niet weg te denken. We zien in onze eigen praktijk hoe dat leidt tot hogere kwaliteit van zorg en lagere zorgkosten. Samen met CZ gaan we digitale zorg nog verder uitbreiden en kijken we ook hoe een preventieplatform onze patiënten verder kan ondersteunen op hun klantreis.”

Werkgeluk van medewerkers
Tijhuis: “En natuurlijk kunnen we alleen maar goede zorg bieden en cliënten tevreden stellen als onze eigen medewerkers gelukkig zijn. Daarom is een heel ander, maar zeker zo belangrijk streven zoveel mogelijk autonomie voor onze medewerkers.”

Géén onbekenden
CZ en Vincent van Gogh zijn geen onbekenden van elkaar en kennen samen al een lange contracthistorie. Marieke Verlee, manager zorginkoop ggz bij CZ: “Met deze meerjarige overeenkomst bieden we ruimte voor het ontwikkelen van innovatieve (digitale) concepten waarmee we niet alleen de wachtlijsten in de ggz op korte termijn aanpakken, maar ook de toegankelijkheid in de ggz voor de langere termijn vergroten.”

Ook Centiv en Viviq, zorgaanbieders die aan Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid zijn verbonden, sluiten zich aan en zijn nauw betrokken bij het programma dat de komende jaren zal worden uitgerold. Vincent van Gogh is onderdeel van VIGO.

Afbeelding

Uit de krant