Afbeelding
Foto: Pexels
Ingezonden mededeling

Tips voor het gebruik van TENA incontinentiemateriaal

Algemeen

Incontinentie kan een uitdaging zijn, maar met het juiste incontinentiemateriaal, zoals de producten van TENA, kan de last aanzienlijk verminderd worden. Of je nu nieuw bent in het gebruik van incontinentiemateriaal of al ervaring hebt, deze tips helpen je om het meeste uit je TENA incontinentiemateriaal te halen en je comfortabel en beschermd te voelen.

Het ontstaan van incontinentie

Het ontstaan van incontinentie kan het gevolg zijn van verschillende factoren en onderliggende aandoeningen. Een van de meest voorkomende oorzaken is een verzwakking van de bekkenbodemspieren, die de blaas en de sluitspieren ondersteunen. Dit kan optreden als gevolg van zwangerschap, bevalling, veroudering, hormonale veranderingen of bepaalde medische aandoeningen. Daarnaast kunnen neurologische aandoeningen, zoals een beroerte, multiple sclerose of ruggenmergletsel, de zenuwsignalen verstoren die de controle over de blaas reguleren. Andere mogelijke oorzaken zijn urineweginfecties, chronische hoest, overmatige vochtinname, bepaalde medicijnen en anatomische afwijkingen. Het begrijpen van de oorzaken van incontinentie is belangrijk bij het vaststellen van een juiste diagnose en het vinden van passende behandelingen om de symptomen te verlichten en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Kies het juiste product

TENA biedt een breed scala aan incontinentiematerialen die zijn afgestemd op verschillende behoeften. Het is belangrijk om het product te kiezen dat het beste past bij jouw niveau van incontinentie en je activiteitenniveau. Of je nu behoefte hebt aan lichte bescherming voor incidentele lekkage of zwaardere absorptie voor langere periodes, TENA heeft een product dat aan jouw behoeften voldoet.

Zorg voor een goede pasvorm

Een goede pasvorm is essentieel voor comfort en het voorkomen van lekkage. Zorg ervoor dat je het incontinentiemateriaal op de juiste manier aanbrengt volgens de instructies op de verpakking. Pas de tailleband en de beenopeningen aan zodat ze comfortabel, maar toch goed aansluitend zijn. Een goede pasvorm zorgt voor optimale bescherming en voorkomt dat het materiaal gaat verschuiven tijdens activiteiten.

Houd de huid schoon en droog

Het is belangrijk om de huid schoon en droog te houden om huidirritatie te voorkomen. Verschoon het incontinentiemateriaal regelmatig, vooral wanneer het verzadigd is. Reinig de huid voorzichtig met milde, ongeparfumeerde doekjes en laat de huid volledig drogen voordat je nieuw incontinentiemateriaal aanbrengt. Het gebruik van een huidbeschermende crème kan ook helpen om de huid gezond te houden.

Beheer geurtjes

Een veelvoorkomende zorg bij incontinentie is de geur. TENA incontinentiematerialen zijn speciaal ontworpen om geurtjes effectief te beheersen. Voor extra bescherming tegen geurtjes kun je overwegen om producten te gebruiken die geurcontroletechnologie bevatten. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig het incontinentiemateriaal te vervangen en de huid schoon te houden om geurproblemen te minimaliseren.

Wees discreet

TENA incontinentiemateriaal is ontworpen met het oog op discretie. De producten zijn dun en discreet, waardoor ze gemakkelijk onder kleding kunnen worden gedragen zonder dat het opvalt. Dit stelt je in staat om je zelfverzekerd te voelen en je dagelijkse activiteiten zonder zorgen voort te zetten. Bekijk de website van Hulpmiddel Online voor meer informatie.

Uit de krant