Mike Teunissen was de beste in de eerste etappe van de Ronde van Noorwegen.
Mike Teunissen was de beste in de eerste etappe van de Ronde van Noorwegen. Foto: Intermarché-Circus-Wanty

Mike Teunissen winnaar eerste etappe Ronde van Noorwegen

Algemeen Sport Ysselsteyn Regio Overig

Mike Teunissen uit Ysselsteyn heeft zaterdag in de Ronde van Noorwegen zijn eerste overwinning in de trui van Intermarché-Circus-Wanty behaald.

Teunissen was de snelste van een groep van sterke mannen in de eerste rit in lijn, die door de extreme weersomstandigheden tot 85 kilometer ingekort werd. HIj triomfeerde op volle kracht nadat hij bij zijn inspanning licht bergop Jordi Meeus in de laatste meters inhaalde. Het is het tiende succes van het seizoen voor het team van Jean-François Bourlart en het eerste voor Teunissen sinds zijn etappewinst in de Ronde van Frankrijk 2019.

“De voorbije jaren is het niet altijd even makkelijk geweest om het geloof in mijn capaciteiten te behouden, ook al wist ik dat die zege in de Ronde van Frankrijk 2019 van goede kwaliteiten getuigde””, meldt Teunissen op de website van zijn ploeg.  ”Voor 2023 heb ik de keuze gemaakt om van omgeving te veranderen om mezelf een nieuwe impuls te geven. Echter, door ziekteperikelen heb ik de kleuren van Intermarché-Circus-Wanty in de voorjaarsklassiekers niet kunnen laten schitteren zoals ik hoopte. Daarom was ik bij mijn terugkeer in competitie in mei nog meer vastberaden om het beste van mezelf te laten zien. Om ons optimaal op het tweede deel van het seizoen voor te bereiden, trokken we eerder deze maand met het team naar Andorra voor een hoogtestage van een drietal weken. Mijn ervaring leert me dat ik daar meestal goed op reageer en dat was deze keer niet anders. In het Circuit de Wallonie, in Veenendaal en in Rund um Köln had ik al de benen om mee te strijden voor de dichtste ereplaatsen. Dankzij deze wedstrijden won ik een tikkeltje extra kracht.”

Voor Teunissen is de Ronde van Noorwegen de voorbereiding op deelname aan de Tour de France die op 1 juli begint.

Uit de krant