Locoburgemeester Martin Leenders (links) zette Frits van der Waerden  in het zonnetje.
Locoburgemeester Martin Leenders (links) zette Frits van der Waerden in het zonnetje. Foto: Hoedemaekers Venray

Waarderingspenning voor Frits van der Waerden

Algemeen Sport Venray

Frits van der Waerden (87) uit Venray heeft dinsdagavond de Waarderingspenning van de gemeente Venray ontvangen. De penning werd aan hem uitgereikt door locoburgemeester Martin Leenders.

Voor biljartvereniging DOS was Frits van der Waerden gedurende 36 jaar een bijzonder en belangrijk persoon. Daarnaast betekent hij veel voor de Venrayse Biljart Bond, (nu de Biljart Bond Horst Venray), voor de biljartvereniging voor ouderen de Kemphaan en de bewonerscommissie Jerusalem.

Zo beschreef hij vanaf 1986 alle wedstrijden en resultaten als correspondent voor weekblad Peel en Maas. Vanaf 1987 is hij lid van de papiercommissie. In 1989 trad Van der Waerden tevens toe tot het bestuur van DOS. Hij vervulde binnen het bestuur de afgelopen jaren de functies van penningmeester, secretaris, vicevoorzitter en voorzitter. Tijdens de jaarvergadering in mei 2023 stopt hij met zijn bestuursfuncties.

Voor de Venrayse Biljart Bond was Frits van der Waerden van 1992 tot 1995 redacteur van het VBB-bulletin. In 1994 werd hij Persoonlijk Kampioenschap-leider van de Venrayse Biljart Bond.  Frits van der Waerden was van 2008 tot 2013 bovendien penningmeester van de biljartvereniging voor ouderen De Kemphaan. De Kemphaan noemt hem een verenigingsman pur sang, die binnen deze vereniging een zeer bijzondere rol speelt.

Sinds 2019 is Frits van der Waerden ook lid van de bewonerscommissie. En maakt hij als penningmeester deel uit van het bestuur van de commissie.

Uit de krant