Afbeelding
Foto: eigen foto

Twaalf cellisten naar Schouwburg Venray

Algemeen Cultuur en Uitgaan

In mei brengt Kunst in de Kamer Venray in samenwerking met Schouwburg Venray een concert van twaalf cellisten onder leiding van Lucas Vis naar het theater.

Vijftig jaar geleden vond één van de organisatoren van de Salzburger Festspiele de compositie Hymnus für 12 celli. Het werk was van de in Leipzig geboren cellist en componist Julius Klengel (1859-1933) en is in 1920 uitgegeven. Een ensemble van twaalf cellisten is een zeldzame combinatie.

De voornoemde organisator was nadrukkelijk van mening dat dit stuk ten gehore moest worden gebracht en verzocht de cellisten van de Berliner Philharmoniker dit voor hun rekening te nemen. De uitvoering werd een groot succes en Die Zwölf von Berlin is inmiddels een begrip. 

De leerlingen van de celliste Wikkie Vis, te weten Angela Heetvelt (NL) en Ulrich Mangold (D) werden hierdoor geïnspireerd. Samen met Wikkie en Lucas Vis legden zij de basis voor het cellistenensemble met zes Nederlandse en zes Duitse cellisten dat op zondag 28 mei te beluisteren is in Schouwburg Venray. Het concert begint zondagmiddag om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 16.35 uur. Tickets kosten 20 euro per stuk. 

Meer informatie en tickets op www.schouwburgvenray.nl.

Uit de krant