Afbeelding
Foto: eigen foto

Aanhoudingen in drugsonderzoek

Algemeen 112

In een drugsonderzoek van de politie Venray-Gennep zijn onlangs meerdere aanhoudingen verricht. Uit het onderzoek, gericht op de handel in verdovende middelen, bleek dat diverse jongeren uit de gemeente Venray betrokken waren bij de drugshandel. De leeftijd van de verdachten varieert van 14 tot ongeveer 25 jaar. Dat meldt wijkagent Marcel Deenen op Instagram.

Er zijn in verschillende panden en woningen doorzoekingen gedaan waarbij grote hoeveelheden drugs in beslag zijn genomen door de politie. Het betreft onder meer xtc, cocaïne, amfetamine, GHB en hasj. Ook is er meer dan 130.000 euro in beslag genomen en werd er beslag gelegd op een motorscooter en een personenauto. Ook werd er in een woning illegaal vuurwerk aangetroffen.

Een verdachte zit momenteel nog vast. In het kader van het onderzoek kunnen er geen verdere mededelingen worden gedaan. Alle verdachten zullen zich bij de rechter moeten verantwoorden.

De politie heeft daarbij ook bestuurlijke rapportages opgemaakt. Daardoor heeft de burgemeester de gelegenheid om bestuurlijk op te treden. Dat kan onder meer door het opleggen van dwangsommen en het sluiten van panden en woningen.

Uit de krant