Math Meijers, Hans Lucassen, Karin Peeters, Mia Litjens, Huub Lucassen en Sjaak Weijs (v.l.n.r.).
Math Meijers, Hans Lucassen, Karin Peeters, Mia Litjens, Huub Lucassen en Sjaak Weijs (v.l.n.r.). Foto: eigen foto

Naar Alpe d’HuZes

Algemeen Leunen

De volgende editie van de Alpe d’Huzes wordt gehouden op 1 juni 2023. Leunen is dan met zes deelnemers goed vertegenwoordigd.

Om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker fietsen of lopen zij niet alleen de Alpe d’Huez op en af. Er worden vogelhuisjes verkocht, op 8 april is er een benefietavond en op 13 mei is er een uitzwaaifeest. Allemaal hebben ze de gevolgen van kanker op de een of andere manier van dichtbij meegemaakt.

Bij familie, vrienden, hun naasten of henzelf. De broers Hans en Huub Lucassen, Sjaak Weijs, Math Meijers, Mia Litjens en Karin Peeters uit Leunen zijn daarom vastbesloten om dit jaar geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker met hun deelname aan de Alpe d’HuZes. Leunen is hiermee goed vertegenwoordigd en belangstellenden kunnen de deelnemers op meerdere manieren steunen en deel uitmaken van hun missie.

Alpe d’HuZes is een jaarlijks terugkerend sportief evenement. Daarbij wordt zoveel mogelijk geld ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, een tocht van 14 kilometer met een hoogteverschil van 1120 meter. Ofwel, zij leggen op één dag maximaal 84 kilometer en 6700 hoogtemeters af. Hun motto: ‘Opgeven is geen optie’.

Om geld in te zamelen hebben de zes meerdere acties op touw gezet. Zo zijn er al ruim 100 zelfgemaakte vogelhuisjes verkocht. Op zaterdag 8 april is er een benefietavond met optredens van Venrays bekende zanger Gert Janssen, feestband Sch!k, joekskapel Krom dur d’n bocht en verschillende lokale artiesten van Lönse Meense Live. Het evenement wordt gehouden bij De Baank in Leunen en begint om 20:00 uur. De zaal is om 19.30 uur open en de toegang is gratis. De volledige opbrengst gaat naar stichting Alpe d’HuZes. 

Op zaterdag 13 mei is er een uitzwaai-feest bij café 1878 met medewerking van de band Trade Mark. Ook hier is iedereen welkom en is de toegang gratis. En ook dan gaat de opbrengst van de avond volledig naar het kankeronderzoek.

Belangstellenden kunnen de deelnemers ook individueel sponsoren. Ga daarvoor naar hun persoonlijke pagina op de website van Alpe d’HuZes, www.opgevenisgeenoptie.nl. Elke deelnemer vertelt daar zijn of haar persoonlijke motivatie. Ze vinden daar ook een link om te doneren en een boodschap achter te laten.

Uit de krant