Nadja Filzer treedt zondagmiddag 12 maart op in de Mariakapel in Holthees.
Nadja Filzer treedt zondagmiddag 12 maart op in de Mariakapel in Holthees. Foto: Persfoto

Vive Piaf in Mariakapel Holthees

Algemeen Cultuur en Uitgaan Holthees Overig Regio Smakt Wonen en Leven

Na uitverkochte voorstellingen, van Sneek tot aan Maastricht, staat Nadja Filzer op zondagmiddag 12 maart op het muziekpodium van de Mariakapel in Holthees met haar voorstelling Vive Piaf. Met Vive Piaf stond zij op het festival Oerol, maar ook in het buitenland op verschillende podia, zoals het Brighton Fringe Festival.

In deze voorstelling kruipt Nadja Filzer in de huid van Piaf. Zelf zegt ze daarover: “Ik voel me aan Piaf verwant. Met haar muziek kruip ik in haar huid, verbind me met haar melancholie, onweerstaanbare levenslust en vurige temperament, die ik zelf herken vanuit mijn Mexicaans-Joods-Oekraïense roots.” Nadja Filtzer brengt in Vive Piaf een ode aan Édith Piaf (1915-1963), de legendarische zangeres van het Franse lied. De voorstelling vertelt het turbulente levensverhaal van Piaf, geboren als Édith Giovanna Gassion, die op haar vijftiende begon als straatzangeres en binnen de kortste keren de weg naar de theaters vond en wereldberoemd werd.

De onweerstaanbare levenslust en het vurig temperament van het meisje met de bijnaam môme piaf (kleine mus) klinkt door in de gloedvolle vertolking van nummers als Padam Padam, Rien de rien en la Vie en Rose, maar ook in eigen Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes.

Bij het winnen van de publieksprijs Concours de la Chanson 2009 – Alliance Française noemde Liesbeth List haar vertolking van Piafs La Foule ‘onberispelijk’. De muziekrubrieken schrijven over Vive Piaf:  ‘Nadja, de Piaf van de 21ste eeuw’, ‘alsof Piaf uit de dood is herrezen’, ‘een ontwapende en indringende voorstelling die emotioneert en ontroert’.

Nadja Filzer wordt begeleid door Geert Wantenaar op accordeon en Leo Bouwmeester op piano, twee doorgewinterde muzikanten. 

Het concert zondag 12 maart begint om 15.30 uur. De entree bedraagt 15 euro (via pin of contant aan de kassa). Reserveren: www.mariakapel.nl of per mail: vanrijenwilbert@gmail.com of telefonisch: 06-16170433.

Uit de krant