Afbeelding
Foto: Jolijn van Goch

Vastelaovesconcert Euterpe: een feestje

Algemeen Carnaval Cultuur en Uitgaan

Koninklijke harmonie Euterpe hield op vrijdagavond 10 februari weer het traditionele vastelaovesconcert in Schouwburg Venray. Het gevarieerde programma, opgebouwd uit muziek verschillende landen, afgewisseld met Venrayse vastelaovesliedjes viel bij het publiek in de smaak.

Na een vlotte openingsmars klonk Gelukkig wer same. De muziek Zorba voerde ons naar Griekenland maar Helena door Jan, Karel en Arno bracht de zaal echt in beweging. Het Trio van de Piëlhaas verraste met een klassiek waterballet. Maar ook de prins en adjudanten van De Piëlhaan met een Oostenrijkse bijdrage met koebellen en een echte alpenhoorn lieten zich niet onbetuigd.

Rio ien Rooj en Verrèkers Moj kregen de handen op elkaar evenals De Zjoem, een muziekgroep uit de provincie Noord-Brabant. Na de pauze werd de Culturele Plak uitgereikt aan Lilian Vollenberg (regie) en Frank Claessens (presentatie). Beiden waren volledig verrast. Na het Spaanse nummer Eviva Espagne pompte Nevvenèn de zaal weer verder op. Ook Amerika werd aangedaan met Stars & Stripes, heerlijke muziek. Sjaakt van Els boekte met de Thei Spel Blues groot succes.

Euterpe speelde zijn beste muziek en de toegift uit Mexico met Fiësta Mexicana door Gert Jansen maakte de avond echt af. Het bleef nog lang gezellig in de foyer van de Schouwburg Venray.

Uit de krant