Outline was vorig jaar één van de verrassingen van The Lion Sings Tonight.
Outline was vorig jaar één van de verrassingen van The Lion Sings Tonight. Foto: eigen foto

The Lion Sings Tonight gaat klooster in

Algemeen Cultuur en Uitgaan Venray

Minishowcasefestival The Lion Sings Tonight vindt zondag 12 maart plaats op een nieuwe locatie, de kapel van het voormalige Sint Jozefklooster. Een ruimte waar bovendien meer mensen van de optredens van lokale en regionale artiesten kunnen genieten. Vanwege de nieuwe en grotere stek is The Lion Sings Tonight omgedoopt tot The Lion XL.

Sander Brugmans, die het festival samen met Bert Albers organiseert: “Het is een prachtige ruimte die indruk maakt zodra je binnenkomt. Het hoge gewelfde plafond, de glas-in-loodramen. Het voormalige priesterkoor is een ideaal podium. En dan de akoestiek die een kapel heeft. We zijn in 2019, 2020 en 2022 tot ieders tevredenheid te gast geweest in de zaal van Odeon/BRL, maar toen we de kans kregen om gebruik te maken van deze ruimte, hoefden we niet lang na te denken. De samenwerking met BRL blijft overigens gewoon bestaan. Roel Linssen verzorgt de horeca tijdens The Lion XL, dus dat zit wel goed.” Het voormalige klooster Sint Jozef aan de Eindstraat is al vele jaren in gebruik als bedrijvencentrum. Het accountantskantoor Full Account is huurder van enkele kantoren en ook van de kapel. “We dragen cultuur een warm hart toe”, vertelt kantoormanager Patricia Janssen. “We zijn geen feestlocatie, maar aan een kleinschalig evenement als The Lion verlenen we graag medewerking.” 

Buiten de nieuwe locatie is er niets veranderd aan het festival. Nog steeds krijgen jonge en oudere Venrayse muzikanten een podium. Iedereen speelt een korte set van ongeveer 20 minuten. Dat zorgt voor een afwisselend programma. De optredende bands en solisten krijgen bovendien het verzoek om een nummer met een gastartiest te doen en een nummer rond het thema van dit jaar: ‘Voor het zingen…’, ‘Gospel’ of toch maar even lekker ‘Vloeken…’. Binnenkort maken we onder andere via onze Facebookpagina ‘The Lion Sings Tonight’ wekelijks een band of muzikant van de line-up van The Lion XL bekend en verspreiden we informatie over de kaartverkoop. De starttijd van The Lion is om 14.00 uur.”

Uit de krant