Dominique Schreinemachers staat op maandag 6 februari centraal in de tv-uitzending van Het Mooiste Meisje van de Klas.
Dominique Schreinemachers staat op maandag 6 februari centraal in de tv-uitzending van Het Mooiste Meisje van de Klas. Eigen foto

Dominique Schreinemachers in Mooiste Meisje van de Klas

Algemeen Venray

Dominique Schreinemachers (40) staat op maandag 6 februari om 21.30 uur op NPO 1 centraal in het tv-programma Het Mooiste Meisje van de Klas.

Op haar elfde wist de oud-Venrayse al dat zij later de vetste baan wilde hebben die er bestond: vlieger bij Defensie. Een kwart eeuw later heeft zij als helikopterpiloot bij het 300 Squadron op Gilze-Rijen meerdere uitzendingen achter haar naam staan en daarnaast timmert zij met haar eigen bedrijf The Boost Company ook in de burgermaatschappij danig aan de weg.

Voor deze uitzending keert de in Molenschot, een dorp in de buurt van vliegbasis Gilze-Rijen, de helikopterbasis van de Koninklijke Luchtmacht, woonachtige Schreinemachers ook terug naar Venray, de plaats waar ze in een kunstenaarsgezin opgroeide, waar ze naar Jerusalem ging en waar haar moeder nog altijd woont.

“Voor de uitzending hebben we onder meer een bezoek gebracht aan feestcafé De Koets. Ook praten we met Wilma Keijzers, mijn toenmalige dansdocente bij Dizzy Dance. Maar voor de rest verklap ik nog niks, de mensen moeten zelf maar kijken”, zegt ze met een lach.

In het programma wordt ook teruggeblikt op haar missie naar Afghanistan, die bijna een nachtmerrie wordt als ze tijdens een reddingsmissie in de helikopter wordt beschoten door de Taliban. Twaalf minuten lang moet ze vechten voor haar leven.

Voor meer informatie: www.avrotros.nl/het-mooiste-meisje-van-de-klas/gemist/detail/het-mooiste-meisje-van-de-klas-dominique-beschoten-door-de-taliban/

Uit de krant