Het station in Oostrum.
Het station in Oostrum. Foto: Shelly Boom

Door staking donderdag 19 januari geen Arriva-treinen in Limburg

Algemeen Oostrum Regio Venray Werk en Economie Wonen en Leven Zorg en Welzijn

De vakbonden hebben stakingen aangekondigd in het regionale openbaar vervoer (OV). Ook voor regio Limburg. Arriva Limburg heeft donderdagochtend geprobeerd om een passende treindienstregeling te maken met de medewerkers die zich niet als staker hebben gemeld, maar dat is niet gelukt. Treinvervangend vervoer zal eveneens niet rijden. Ook in de busdienstregeling van Arriva in Limburg kunnen als gevolg van de staking grote verstoringen optreden. Arriva adviseert reizigers dan ook om donderdag 19 januari gebruik te maken van ander vervoer.

Donderdagmorgen is duidelijk geworden dat er donderdag in Limburg geen treinen van Arriva kunnen rijden. Dat geldt ook voor het treinvervangend vervoer in Limburg: dat rijdt niet. Het treinnetwerk in Limburg is zodanig in elkaar verweven dat bij grootschalige uitval aansluitingen vastlopen en reizigers mogelijk stranden. ‘Arriva wil niets liever dan haar reizigers naar hun werk of school brengen, maar wil er ook voor instaan dat reizigers weer huiswaarts kunnen reizen. Die zekerheid kunnen we onze reizigers vandaag helaas niet bieden’, zo meldt de vervoerder. 

De exacte impact op de busdienstregeling is nog niet duidelijk, pas op het laatste moment zal duidelijk zijn of er bussen uitvallen door de staking en welke dat zijn. Buurtbussen rijden wel.

Op arriva.nl/staking is de meest actuele reizigersinformatie als gevolg van de staking te vinden. De reisplanners worden bijgewerkt en geven informatie over de actuele situatie. Check kort voor vertrek de actuele reisplanners en houd – zeker voor trein maar ook voor bus – rekening met het voorhanden hebben van een alternatieve manier van reizen.

Door overbelasting van het reisinformatiesysteem zijn de reisplanners voor bussen niet up-to-date, zo meldt Arriva. ‘We adviseren reizigers om alternatief vervoer te regelen om naar de betreffende bestemming te reizen’. Kijk op arriva.nl/staking voor meer informatie.

Uit de krant