Afbeelding
Foto: Rikus ten Brucke

Roetsj en Iensjekke uitverkocht

Algemeen Carnaval Venray

Roetsj en Iensjekke, de gezamenlijke carnavalsactiviteit van vastelaovesvereniging De Piëlhaas en de horeca, was binnen twee uur nagenoeg uitverkocht. Deze week zijn de laatste van de 8500 kaarten verkocht. Zowel De Piëlhaas als de gezamenlijke horecaondernemers zijn blij dat de kaartverkoop zo spoedig verlopen is.

Aanvankelijk was er wat onbegrip van de Venrayse carnavalsvierder dat er entreegeld gevraagd zou worden voor een evenement dat andere jaren gratis toegankelijk was. “Nadat de organisatie enige toelichting had gegeven op de toegenomen kosten en voorschriften van de gemeente met betrekking tot de veiligheid kon de organisatie begrip oogsten, getuige ook de snelle kaartverkoop”, meldt de organisatie.

Alleen voor de zaterdag is een toegangskaart nodig voor de evenemententerreinen van het Schouwburgplein/Henseniusplein en de Grote Markt. Op de overige dagen zijn de pleinen vrij toegankelijk. De schouwburg is gratis toegankelijk vanaf 17.00 uur nadat de prins geïnstalleerd is. De installatie van de prins is uitsluitend voor genodigden.

Op carnavalszaterdag zullen de bezoekers verdeeld worden over de twee pleinen die een gelijkwaardig programma bieden. De verwachting is dat het Schouwburgplein/Henseniusplein als eerste vol zal stromen waarna bezoekers zich kunnen verplaatsen naar het andere plein.

Om de publiekstroom te reguleren is, in overleg met de veiligheidsregio, gekozen voor slechts één ingang per plein. Op het Schouwburgplein/Henseniusplein zullen bezoekers toegelaten worden aan de zijde van de schouwburg. Bezoekers van de Grote Markt worden toegelaten via de Grotestraat. Het evenemententerrein kan op meerdere plaatsen verlaten worden. Op alle pleinen zal door de organisatie een overkapping geplaatst worden zodat de meeste bezoekers droog kunnen staan bij slecht weer.

Het buitenprogramma op de pleinen duurt van 12.00 tot 22.00 uur en van 16.00 tot 01.00 uur is er een programma in de grote zaal van de schouwburg. Het is niet toegestaan om eigen drank mee te nemen. In de foyer van de schouwburg worden dagelijks maaltijden geserveerd en op het schouwburgplein staan diverse foodstandjes. Bewoners en winkeliers die binnen het evenemententerrein gevestigd zijn krijgen een polsbandje zodat ze hun woning en/of bedrijf te allen tijde kunnen bereiken.

De Hazekeutel is alle dagen in de Bolzaal van Schouwburg Venray te vinden. Op zaterdag start het programma om 19.00 uur.

Uit de krant