In de Nationale Sportweek worden inwoners van Venray geënthousiasmeerd én geïnspireerd om in beweging te komen.
In de Nationale Sportweek worden inwoners van Venray geënthousiasmeerd én geïnspireerd om in beweging te komen. Foto: pixabay

Venray host city Nationale Sportweek 2023

Algemeen Antoniusveld Blitterswijck Brukske Castenray Centrum Geijsteren Heide Hockey Jeugd en Jongeren Korfbal Landweert Leunen Merselo Oirlo Onderwijs Oostrum Overige sporten Smakt Sport Veltum Venray Veulen

Venray is één van de drie host cities van de Nationale Sportweek 2023. Dit maakte Venray Beweegt – samen met NOC*NSF - maandagavond bekend tijdens een netwerkbijeenkomst in Zaal Zeven in Venray. In de Nationale Sportweek worden inwoners van Venray geënthousiasmeerd én geïnspireerd om in beweging te komen - alleen, in groepsverband of als lid van een sportvereniging. De Nationale Sportweek is dit jaar van vrijdag 15 september tot en met zondag 24 september. 

Tijdens de Nationale Sportweek organiseren gemeenten, sportbedrijven en sportverenigingen in heel Nederland activiteiten om inwoners (weer) kennis te laten maken met sport en bewegen. De host cities, waaronder Venray, zetten de sport op lokaal niveau éxtra in de schijnwerpers. Doel: zichtbaar maken hoe iedereen kan genieten van een sportieve leefstijl, binnen én buiten de gemeentegrenzen.

Wethouder Martin Leenders (sport en gezondheid) is trots dat Venray dit jaar één van de host cities van de Nationale Sportweek mag zijn: “We geloven in het concept van enthousiasmeren en inspireren, in het laten zien wat sport met je doet. Dit dragen we ook uit met het Leefstijlakkoord Venray”, vertelt hij. “Voor mij is het host cityschap dan ook een compliment.” De uitdagingen van de afgelopen jaren versterken dit gevoel: “De coronacrisis had een flinke impact op het beweeggedrag van mensen. Des te belangrijker om de voordelen van een gezonde leefstijl met voldoende sport en beweging te benadrukken. Het team van Venray Beweegt gaat samen met onze sportaanbieders en inwoners aan de slag om er een mooi sportjaar van te maken, met een groot sportfeest in september.”

De netwerkorganisatie Venray Beweegt organiseert de Nationale Sportweek 2023 in de gemeente Venray – samen met sportaanbieders, netwerkpartners én inwoners. “We willen zoveel mogelijk inwoners bereiken, daarom werken we nauw samen met verschillende partijen”, aldus Yvonne Willems, programmacoördinator van Venray Beweegt. “De komende maanden werken we het programma uit. Wat we nu al weten: het belooft een hele mooie week te worden. We nodigen iedereen dan ook van harte uit om mee te doen, tijdens de Nationale Sportweek én uiteraard het hele jaar door.”

Kijk voor meer informatie over de Nationale Sportweek 2023 op https://nocnsf.nl/nationale-sportweek. Op https://leefstijlakkoordvenray.nl/ staat meer informatie over het Leefstijlakkoord Venray.

Uit de krant