Afbeelding
Foto: Inter Group

Inther Group rondt bouw warehouse DHL af

Algemeen Venray

Twee jaar geleden klonk het startschot voor het compleet nieuwe warehouse voor DHL Pharma Logistics in Laekebeek (regio Brussel), dat Inther Group voor hen mocht uitvoeren. Inmiddels is dit nieuwe warehouse (met een opslagcapaciteit van 25.000 m2 en meerdere temperatuurzones) in gebruik genomen voor het opslaan en versturen van medicijnen naar meer dan 45 Belgische ziekenhuizen, dokters, apothekers en groothandels. 

Het gebouw is en passant ook nog winnaar van Logistics Building of the Year 2022 geworden. Inther Group heeft hiervoor de intralogistiek verzorgd en twee oude DHL sites geïntegreerd in het nieuwe systeem op de nieuwe locatie. Max Nijssen, de verantwoordelijke Sales Engineer bij Inther Group voor dit project, licht een en ander toe: “Een groot voordeel van dit project was dat we het van de grond af aan volledig vrij konden opbouwen op de nieuwe DC locatie in Laekebeek. Dat kwam de snelheid van de bouw en het uiteindelijke resultaat ten goede. Ook DHL was op zoek naar een hogere efficiency door meer automatisering om hun orderprofiel (binnen 24 uur leveren met hogere aantallen per orderregel) snel en foutloos af te handelen. Daarbij wilde DHL uit duurzaamheidsoogpunt verschillende bestellingen van een eindklant in één doos kunnen combineren. De complete en hybride oplossing bestaat dan ook uit een aantal elementen, die gezamenlijk zorgen voor het beste resultaat voor DHL.”

Zo wordt er gebruik gemaakt van een shuttle gang met 27 niveaus. Hiervan worden er in de eerste periode 17 in gebruik genomen (± 6.500 bakken/stock totes). De shuttles zijn voorzien van eigen DTS-software van Inther voor een nog betere koppeling en integratie met de andere hardware. 635 meter aan Inther conveyor equipment leiden o.a. naar vier Goods to Person werkstations met pointerlights voor tot wel acht compartimenten per bak en Pick to Light oplossingen. Een Inther ADI (Automated Document Inserter) zorgt voor de juiste documenten in iedere zending. Een dozenopzetter en -sluiter, drie Print & Apply machines en weegschalen complementeren het systeem voor DHL – overigens allemaal uitgevoerd in DHL’s eigen huiskleuren.

Na afronding van diverse, uitgebreide testfases met honderden testscenario’s en bijna 1.000 handelingen bij en door Inther Group en DHL (waaronder een System Integration Testing - de aanknoping met het DHL-systeem Gaels), is het systeem in november 2021 succesvol in gebruik genomen door DHL. In de after-sales fase zal Inther Group het proces in real-life nog verder analyseren om te kunnen blijven optimaliseren aan de veranderende intralogistieke behoeften van DHL en zijn klanten. 

DHL reageert tevreden na de oplevering: “Het pickproces is nu veel eenvoudiger, efficiënter en minder belastend, aangezien de goederen naar de medewerker toekomen in plaats van andersom. Dit is dan ook enthousiast ontvangen door de medewerkers, maar biedt tevens voordelen voor de eindklant. De opslag is veel compacter en het hele systeem biedt diverse schaalvoordelen, waardoor het o.a. gemakkelijker is om uit te breiden om mee te groeien met farma klanten. Daarnaast wordt elke stap in het proces gevolgd, wat zorgt voor een hogere accuraatheid en traceerbaarheid van alle goederen.”

Inther Group is uiteraard heel trots op dit project en het succesvolle resultaat en kijkt uit naar een mooie en duurzame verdere samenwerking met DHL.

Afbeelding

Uit de krant