Afbeelding
Foto: Persfoto

Groene actie: tegel eruit, plant erin

Algemeen Duurzaamheid Milieu en Duurzaamheid Venray

Met kant-en-klare sedumtegels wordt het heel eenvoudig om de tuin een stukje te vergroenen. Daarom geeft de gemeente Venray op zaterdag 3 december een gratis sedumtegel aan iedere inwoner die een stenen tuintegel inlevert (op=op). Tussen 11.00 en 15.00 uur zijn te tegels verkrijgbaar bij het milieustation aan de Metaalweg in Venray.

Met deze actie wil de gemeente Venray inwoners meer bewust maken van het nut van minder stenen en juist meer groen in de tuin. ‘Groen zorgt voor een rijke biodiversiteit en vermindert luchtvervuiling. Verder zorgt het ervoor dat water de grond in kan trekken en verkoelt het in warme perioden. Kortom, groen is essentieel voor een klimaatbestendige en duurzame omgeving. Zo zorgen we er samen voor dat Venray steeds een beetje meer vergroent’, zo meldt de gemeente in een persbericht. 

Sedum
Een sedumtegel is een volledig afbreekbaar bakje van 30 bij 30 centimeter en heeft het formaat van een standaard stoeptegel. De tegel is beplant met verschillende soorten plantjes die vlinders en bijen aantrekken. De sedumtegel vraagt geen onderhoud en heeft weinig water nodig. Ook de aanleg is heel eenvoudig: stoeptegel eruit en bakje erin. Geen extra potgrond of wroeten in de aarde nodig.

Uit de krant